جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تهران
2- پردیس بین الملل کیش
3- انستیتو پاستور
4- دانشگاه خوراسگان
چکیده:   (7520 مشاهده)
هدف: اضافه‌وزن و چاقی زندگی کودکان را به مخاطره می‌اندازد و بسیاری از فرصت‌ها را از آن‌ها می‌گیرد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسهٔ انجام مهارت‌های حرکتی بنیادی کودکان لاغر، وزن طبیعی و اضافه‌وزن و چاق و همچنین مقایسهٔ ادراک والدین و کودکان از شایستگی حرکتی در اجرای مهارت‌های حرکتی در این سه گروه بود.
روش‌بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه‌ای بود. جامعهٔ آماری این پژوهش ۴۶۰ دانش‌آموز ۱۰ سالهٔ شهر اصفهان بوده که از این میان ۳۴نفر در گروه لاغر، ۴۲ نفر وزن طبیعی و ۲۰ نفر اضافه‌وزن و چاق، با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. برای ارزیابی مهارت‌های حرکتی از آزمون الریخ -۲ و از نسخهٔ والدین و کودکان ادارک شایستگی ‌هارتر به‌منظور مقایسهٔ ادارک شایستگی توسط والدین و کودکان از اجرای حرکات، استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها نیز آزمون آنالیز واریانس به کار رفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که کودکان دارای اضافه‌وزن و چاقی در انجام مهارت‌های حرکتی کمتر از کودکان لاغر و وزن طبیعی بودند (۰٫۰۱>p)؛ اما تفاوتی در ادراک والدین و کودکان از شایستگی اجرای مهارت‌های حرکتی مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: مهارت‌های حرکتی کودکان دارای اضافه‌وزن و چاقی کمتر از کودکان لاغر و وزن طبیعی بود؛ اما والدین آن‌ها و خود کودکان تفاوتی در اجرای مهارت‌های حرکتی خود با دیگر کودکان ادراک نکردند. بر این اساس، به نظر می‌رسد یکی از راه‌های کنترل وزن، دادن درک صحیح به والدین و کودکان دارای اضافه‌وزن و چاقی دربارهٔ وضعیت وزنی و شایستگی آن‌ها در اجرای مهارت‌های حرکتی باشد.
متن کامل [PDF 733 kb]   (1657 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.