جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- واحد گرگان، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼمی
2- دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
3- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (2634 مشاهده)
زمینه و هدف: محققان نشان دادند زنان مبتلا به سرطان سینه مشکلات روان‌شناختی دارند و به‌منظور ارتقای سطح توانمندی‌های روان‌شناختی، نیازمند مداخلات روان‌شناختی‌اند. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی معنویت‌درمانی بر افزایش رشد پس از سانحه در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش‌بررسی: این پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعۀ آماری، زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه‌کننده به بیمارستان امید شهر مشهد در سال ۱۳۹۶ بودند که از این میان در هر گروه (گواه و آزمایش) ۱۴ نفر به‌صورت تصادفی گمارش شدند و به پرسش‌نامۀ رشد و تحول پس از سانحه (تدشهی و کالهون، ۱۹۹۶) پاسخ دادند. سپس، گروه آزمایش طی ۱۲ جلسۀ‌ ۱۲۰دقیقه‌ای تحت مداخله قرار گرفت. پس از پایان مداخله، از هر دو گروه پس‌آزمون گرفته شد و مجدد پس از سه ماه هر دو گروه پیگیری شدند. روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین نمرۀ کل رشد و تحول پس از سانحه در گروه آزمایش در پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری به‌ترتیب ۶۸٫۰۷، ۷۹٫۹۲ و ۷۸٫۵۰ بود. بنابراین، نمرۀ رشد و تحول پس از سانحه افزایش داشت. نتایج تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر نشان داد اثر متقابل گروه و زمان معنادار بود؛ بنابراین، متغیر رشد پس از سانحه در سطح معناداری (۰٫۰۵>p) افزایش داشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش، معنویت‌درمانی گروهی می‌تواند موجب ارتقای رشد پس از سانحه در بیماران مبتلا به سرطان پستان شود.
متن کامل [PDF 793 kb]   (1020 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.