جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده:   (2853 مشاهده)
هدف: کودکان مبتلا به ناتوانی‌های شناختی در تمام آزمون‌های دیداری-حرکتی کارکرد ضعیفی دارند به همین دلیل تشخیص و توان‌بخشی، ناتوانی‌های یادگیری قبل از ورود به مدرسه ضروری است. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی ناتوانی یادگیری در کودکان پیش‌دبستانی انجام شد.
روش‌بررسی: این پژوهش از نوع همبستگی بود. تعداد ۲۴۰ کودک پیش دبستانی با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش آزمون ناتوانی یادگیری، آزمون حافظهٔ دیداری- شنیداری و آزمون گودیناف بود که دانش‌آموزان پیش‌دبستانی به هر سه آزمون پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و مدل رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شیوع ناتوانی یادگیری در کودکان پیش دبستانی ۱۲‌درصد است. میانگین نمرات حافظهٔ کودکان عادی ۵٫۲۶ ± ۲۴٫۵۸ و کودکان دارای ناتوانی ۵٫۷ ± ۱۸٫۱۱ بود. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که تأثیر حافظه در پیش‌بینی ناتوانی یادگیری معنادار است (۰٫۰۰۱>p)؛ اما تأثیر جنسیت معنادار نیست.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که می‌توان از این مدل، برای تشخیص زودهنگام ناتوانی یادگیری دانش‌آموزان پیش‌دبستانی استفاده کرد و چنانچه کودکی نمرهٔ پایینی در آزمون حافظه کسب کرد هر چه سریعتر به مراکز درمانی ارجاع داده شود.
متن کامل [PDF 679 kb]   (1597 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.