جلد 11 - شماره سال ۱۴۰۰                   ‫جلد (11): 111 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
2- دانشکدهٔ روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران
3- دانشگاه امام‌حسین
چکیده:   (1127 مشاهده)

زمینه و هدف: تأخیری که کودکان با سندرم داون در رشد مهارت‌های حرکتی درشت دارند، می‌تواند بر ابعاد مختلف رشد و عملکرد آن‌ها در فعالیت‌های روزمره تأثیر بگذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مهارت‌های حرکتی کودکان پیش‌دبستانی با سندرم داون انجام شد.
روش‌بررسی: پژوهش حاضر پیمایشی-مقطعی بود. جامعهٔ آماری پژوهش را کودکان پیش‌دبستانی با اختلال سندرم داون شهر تهران در سال ۱۳۹۲ تشکیل ‌دادند. با استفاده از روش نمونه‌گیری هدف‌مند، تعداد سی نفر انتخاب شدند. ازطریق نسخۀ ۸۸ آیتمی آزمون مهارت‌های حرکتی درشت (GMFM) (راسل و همکاران، ۱۹۸۹) مهارت‌های حرکتی کودکان سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری تی تک‌گروهی در نرم‌افزار SPSS در سطح معناداری ۰٫۰۵ تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، میانگین مهارت‌های خوابیدن، نشستن، خزیدن و راه‌رفتن در کودکان با سندرم داون به‌صورت معناداری از میانگین جامعۀ کودکان سالم یا هنجارهای سنی کمتر بود (۰٫۰۰۱>p)؛ اما در مهارت ایستادن کودکان با سندرم داون با جامعهٔ کودکان سالم تفاوت معناداری نداشتند (۰٫۰۹۱=p).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که مهارت‌های جسمانی کودکان با سندرم داون به‌طور معناداری از سطح انتظارداشته کمتر است و این کودکان در مهارت‌های خوابیدن، نشستن، خزیدن و راه‌رفتن نقص چشمگیری دارند؛ درحالی‌که در ایستادن نقص چشمگیری ندارند.

متن کامل [PDF 524 kb]   (353 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.