مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه ازاد
چکیده:   (4221 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مهمترین و شایعترین اختلالات یادگیری در میان دانش­آموزان نارساخوانی می­باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش کارکردهای اجرایی در عملکرد خواندن کودکان دارای اختلال یادگیری ویژه از نوع نارساخوانی بود.
روش بررسی: طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی  بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از تمامی دانش­آموزان مبتلا به اختلال یادگیری ویژه از نوع خواندن که از بین آنان تعداد 95 دانش آموز به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و از آنان آزمون  عملکردن خواندن(کرمی نوری، 1384) و پرسشنامه کارکردهای اجرایی بریف به عمل آمد. داده های حاصل از انجام این پژوهش  با استفاده از روش تحلیل رگرسیون و از طریق نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته­ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد کارکردهای اجرایی حافظه کاری، توجه، بازداری، برنامه ریزی و سازماندهی توانایی پیش بینی عملکرد خواندن در کودکان دارای اختلال یادگیری ویژه از نوع نارساخوانی را دارند(05/0p<).
نتیجه گیری: باتوجه به یافته های این پژوهش و اهمیت نقش کارکردهای اجرایی در عملکرد خواندن دانش اموزان دارای اختلال یادگیری ویژه از نوع نارساخوانی استفاده از برنامه های توانبخشی شناختی جهت بهبود کارکردهای اجرایی در این دانش اموزان به متخصصان در این زمینه توصیه می شود.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb