مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1965 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: این تحقیق به‌منظور تعیین میزان اثربخشی درمان کوتاه‌مدت راه‌حل محور بر کیفیت زندگی و عزت‌نفس زنان مطلقه شهرستان بابل صورت گرفت.
روش بررسی:  پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با پیش‌آزمون- پس‌آزمون و گروه گواه است. جامعه‌ی آماری پژوهش را تمامی زنان مطلقه مراجعه‌کننده به مرکز بهزیستی در شهرستان بابل در سال 1395 که 102 نفر بودند، تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 34 نفر انتخاب شد و به صورت تصادفی در گروه­های آزمایش و کنترل گمارده شدند. سپس پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و عزت‌نفس کوپر اسمیت به عنوان پیش‌آزمون در مورد هر دو گروه اجرا شد. درمان کوتاه‌مدت راه‌حل محور روی گروه آزمایش در 7  جلسه اعمال شد. در پایان این دوره هر دو گروه پرسشنامه های فوق را به عنوان پس‌آزمون تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیره مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها:  نتایج نشان داد بین میانگین‌های پس‌آزمون در گروه آزمایشی و کنترل ازلحاظ کیفیت زندگی و عزت‌نفس تفاوت آماری معنی‌داری وجود دارد. و درمان کوتاه‌مدت راه‌حل محور بر دو مؤلفه سلامت جسمی و روابط اجتماعی بیشتر از متغیرهای دیگر بوده است(001/≥p).
نتیجه گیری: باتوجه به اثربخشی این روش درمانی پیشنهاد می شود در جهت بهبود کیفیت زندگی و عزت‌نفس در زنان مطلقه استفاده گردد.


 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb