مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2743 مشاهده)
چکیده 
زمینه و
هدف: رشد هیجانی-اجتماعی و رفتاری کودکان پیش از دبستان دارای اهمیت بسزایی و انتخاب روش ارزیابی آن، یک چالش است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه­ ی مطالعات هنجاریابی/اعتباریابی سنجش رشد رفتاری و هیجانی- اجتماعی کودکان پیش از دبستان ایرانی انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش مطالعات هنجاریابی/اعتباریابی مقیاس­ های رشد هیجانی- اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان 2 تا 6 سال با جست­ و جو در پایگاه­ های اینترنتی شناسایی شدند. سپس مقالات انتخاب شده براساس معیارهای انجمن ملی مطالعات آمریکا در سه سطح قوی، متوسط یا ضعیف رتبه­ بندی شدند. در ادامه از نظر ویژگی­ های لازم برای یک ابزار ملی شامل  ویژگی­ های روانسنجی، زمان اجرا و نمره­ گذاری، دامنه­ ی سنی مورد پوشش، در دسترس بودن و راحتی در اجرا، داشتن فرم­ های متفاوت و پوشش دادن حیطه­ های متفاوت رفتاری و هیجانی-اجتماعی دسته­ بندی شدند.
یافته­ ها: مطالعات هنجاریابی سیستم درجه­ بندی مهارت­ های اجتماعی برای کودکان پیش دبستانی آمل؛ رواسازی، اعتباریابی و هنجاریابی SSRS کودکان 3 تا 6 سال شهر تهران؛ اعتباریابی مقیاس پرسشنامه­ ی توانمندی­ ها و مشکلات در کودکان ایرانی و انطباق بین فرهنگی، استانداردسازی و اعتباریابی پرسش‌نامه سنین و مراحل در کودکان ایرانی با نه معیار قوی در مقایسه با مطالعات بررسی شده ­ی دیگر دارای بیش­ترین ­نقاط قوت هستند.
نتیجه­ گیری: نتایج بررسی مروری نشان داد که مقیاس هنجاریابی شده در مطالعه­ ی انطباق بین فرهنگی، استانداردسازی و اعتباریابی پرسش‌نامه سنین و مراحل برای ارزیابی کودکان 4 تا 60 ماه و مقیاس هنجاریابی شده در مطالعه­­ ی رواسازی، اعتباریابی و هنجاریابی سیستم درجه­ بندی مهارت­های اجتماعی در شهر تهران برای کودکان 3 تا 6 سال به عنوان مقیاس ملی قابل توصیه هستند.

     
نوع مطالعه: مقاله مروری کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.