جلد 11 - شماره سال ۱۴۰۰                   ‫جلد (11): 107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirhaji Vanaki S, Mohammadi A, Chitsaz M A. Assessing the Biopsychological Consequences of Early Employment and Retirement in Veterans. MEJDS 2021; 11 :107-107
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1765-fa.html
امیرحاجی ونکی صدراله، محمدی اصغر، چیت ساز محمدعلی. بررسی پیامدهای جسمی، روحی و روانی حالت اشتغال و بازنشستگی زودهنگام بر جانبازان. مجله مطالعات ناتوانی. 1400; 11 () :107-107

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1765-fa.html


1- گروه جامعه‌شناسی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان
چکیده:   (1759 مشاهده)

زمینه و هدف‌: قانون حالت اشتغال و بازنشستگی زودهنگام توسط مجلس شورای اسلامی و برای ارج‌نهادن به گذشت و فداکاری جانبازان جنگ تحمیلی به تصویب رسید. هدف این پژوهش بررسی پیامدهای جسمی‌، روحی و روانی حالت اشتغال و بازنشستگی زودهنگام بر جانبازان بود.
روش‌بررسی‌: روش پژوهش‌، به‌لحاظ ماهیت علی‌همبستگی بود. جامعۀ آماری‌ را تمامی جانبازان حالت اشتغال استان اصفهان در سال ۱۳۹۸ تشکیل دادند. ۴۷۴ نفر براساس فرمول کوکران انتخاب و مطالعه شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از دو روش نظری (روش کتابخانه‌‌‌ای و مطالعۀ اسناد و منابع) و آماری (پرسشنامهٔ محقق‌ساخته) استفاده شد. این مطالعهٔ توصیفی در دو فاز طراحی و انجام شد: در فاز اول از روش‌های آماری روایی محتوایی و آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی ابزار اندازه‌گیری و از روش تحلیل عاملی اکتشافی‌ برای کشف ابعاد پنهان تشــکیل‌دهندهٔ متغیرهای بررســی‌شده استفاده شد؛ در فاز دوم تحلیل‌های آماری براساس تحلیل رگرسیون خطی ساده و ضرایب همبستگی پیرسون با استفاده از برنامهٔ SPSS نسخۀ ۱۸ صورت گرفت.
یافته‌ها‌: مقدار روایی محتوایی نظر متخصصان برای تک‌تک سؤالات پرسشنامۀ محقق‌‌ساخته بین ۰٫۴۲تا۰٫۶ محاسبه شد که نشان‌دهندهٔ روایی پذیرفتنی بود. ضریب کل به‌دست‌آمده با روش آلفای کرونباخ بیشتر از ۰٫۷۳ بود که پایایی پرسشنامه را بیان کرد. اندازهٔ اثرهای رگرسیونی به‌دست‌آمده از بررسی تأثیر متغیر حالت اشتغال و بازنشستگی زودهنگام بر افسردگی به میزان (۰٫۶۲۱=β، ۰٫۰۰۱>p)‌، بر مشکلات عاطفی به میزان (۰٫۴۸۴=β، ۰٫۰۰۱>p)‌، بر بیماری‌‌‌‌های جسمانی به میزان (۰٫۴۶۶=β، ۰٫۰۰۱>p)‌، بر اختلالات روحی به میزان (۰٫۴۵۱=‌β، ۰٫۰۰۱>p) و بر اختلافات خانوادگی به میزان (۰٫۳۶۲=β، ۰٫۰۰۱>p) مؤثر بود. 
نتیجه‌گیری‌: براساس یافته‌های این پژوهش‌، ‌بهره‌مندی از حالت اشتغال و بازنشستگی زودهنگام بر افسردگی، اختلالات روحی و روانی، اختلافات خانوادگی، ایجاد مشکلات عاطفی در خانواده و افزایش بیماری‌‌‌‌های جسمانی جانبازان مؤثر است و تأثیر بیشتری بر افسردگی جانبازان و تأثیر کمتری بر اختلافات خانوادگی آن‌ها دارد.

متن کامل [PDF 529 kb]   (213 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: علوم اجتماعی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb