جلد 13 - شماره سال ۱۴۰۲                   ‫جلد (13): 39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mortezaei Z, Saffarinia M. The Effectiveness of Sexual Skills Training on Sexual Functioning and Alexithymia in Women with Vaginismus. MEJDS 2023; 13 :39-39
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-2117-fa.html
مرتضایی زهره، صفاری نیا مجید. اثربخشی آموزش مهارت‌های جنسی بر عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی در زنان مبتلا به واژینیسموس. مجله مطالعات ناتوانی. 1402; 13 () :39-39

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-2117-fa.html


چکیده:   (1074 مشاهده)

چکیده
زمینه و هدف: اختلال واژینیسموس‌ یکی از کژکاری‌ها و اختلالات جنسی در زنان است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارت‌های جنسی بر عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی در زنان مبتلا به واژینیسموس بود.
روش‌بررسی: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با استفاده از طرح پیش‌‌آزمون و پس‌آزمون و پیگیری همراه با گروه گواه بود. جامعهٔ آماری را تمامی زنان مبتلا به واژینیسموس در شهر تهران تشکیل دادند که به مرکز سلامت جنسی وابسته به بیمارستان امام‌خمینی‌(ره) در بازهٔ زمانی اردیبهشت تا تیر ۱۳۹۸ مراجعه کردند. سی زن مبتلا به واژینیسموس به‌روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه پانزده نفر) قرار گرفتند. ابزارها شامل مقیاس ناگویی ‌هیجانی ‌تورنتو (بگبی و همکاران، ۱۹۹۴) و شاخص عملکرد جنسی زنان (روزن و همکاران، ۲۰۰۰) بود. گروه آزمایش هشت جلسه آموزش مهارت‌های جنسی را دریافت کرد؛ اما برای گروه گواه هیچ مداخله‌ای ارائه نشد. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر، آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون تی مستقل در نرم‌افزار SPSS نسخهٔ ۲۲ صورت گرفت. سطح معناداری آزمون‌ها ۰٫۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، اثر زمان، اثر ‌گروه و اثر تعامل زمان و گروه بر متغیرهای عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی معنادار بود (۰٫۰۰۱>p). در گروه آزمایش، آموزش مهارت‌های جنسی به‌طور معناداری منجربه بهبود عملکرد جنسی (۰٫۰۰۱>p) و ناگویی هیجانی (۰٫۰۰۱>p) در مراحل پس‌آزمون و پیگیری درمقایسه با پیش‌آزمون شد و این تأثیر تا مرحلهٔ پیگیری برای متغیرهای عملکرد جنسی (۰٫۱۰۵=p) و ناگویی هیجانی (۰٫۸۰۴=p) ماندگار بود.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش، آموزش مهارت‌های جنسی بر بهبود عملکرد جنسی و ناگویی هیجانی در زنان مبتلا به واژینیسموس مؤثر است.

متن کامل [PDF 537 kb]   (159 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb