تعطیلات نوروزی مجله- ضمن تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید به اطلاع میرساند این نشریه از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ تعطیل می باشد.

مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شاهد
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (608 مشاهده)
زمینه و هدف: کیفیت پایین خواب امروزه در جوامع بسیاری شایع شده­است به­نحوی­که محرومیت از کیفیت خواب می­تواند منجر به نتایج فیزیولوژیک ناخواسته و عواقب روان شناختی شود. از این­روهدف پژوهش حاضر بررسی برازش الگوی ساختاری رابطه بین اعتیاد به اینترنت و کیفیت خواب با میانجی­گری نظم جویی شناختی هیجان، باورهای فراشناخت و حساسیت اضطرابی و تعدیل­گری احساس تنهایی و زمان خواب در دانشجویان بود.
روش بررسی: روش­پژوهش، تحلیلی از نوع مدل‌سازی معادلات­ساختاری بود. از میان جامعه آماری دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی دانشگاه­های دولتی و غیردولتی تهران در سال­تحصیلی1400-1399 تعداد 403 نفر از طریق نمونه­گیری دردسترس به پرسشنامه­ها از طریق فضای­مجازی پاسخ دادند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه اعتیاد به اینترنت(یانگ،1998)، فراشــناخت(ولز و همکاران،2004)، نظم­جویی­ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ­ﻫﯿﺠﺎن(گارنفسکی و همکاران،2001)،حساسیت اضطرابی(ریس و همکاران،1986)، کیفیت­خواب پیتزبورگ(بایسی و همکاران،1989) و احساس­تنهایی(راسل و همکاران،1980) بود. داده­ها با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری با نرم­افزارPLS   نسخه 2 و در سطح معنی­داری 05/0 تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد اعتیاد به اینترنت کیفیت­خواب دانشجویان را هم بطورمستقیم(14/0=β و030/0=P) و هم از طریق میانجی­گری متغیرهای تنظیم هیجان و باورهای فراشناختی(18/0-=β و029/0= P) تحت ­تأثیرقرارداد. همچنین بین اعتیاد به اینترنت وکیفیت خواب با اثر تعدیل­گری مدت زمان خواب رابطه وجود داشت(39/0-=β و001/0 = P). مدل مفهومی برازش­شده با وجود دو متغیر میانجی تنظیم­شناختی­هیجان و باورهای شناختی و متغیر تعدیل­گر مدت زمان خواب از برازش مناسبی برخوردار بود(57/0=GOF).
نتیجه گیری: یافته­ های این مطالعه رابطه واسطه ­ای متغیرهای تنظیم­شناختی­هیجان و باورهای­شناختی و نیز تاثیر تعدیل­گر متغیر مدت­زمان­خواب در رابطه بین اعتیاد به اینترنت و کیفیت خواب در دانشجویان را نشان داد[A1] .

 [A1]نشان داد
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb