مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UT.SPORT.REC.1402.001

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه یزد
چکیده:   (104 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم درد کشککی رانی از شایع ترین اختلالات اندام تحتانی است که موجب درد و اختلال در عملکرد اندام می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات تعادلی و اغتشاشی بر درد و فاکتورهای الکترومایوگرافی عضلات زانو در زنان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی بود.
روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی تعداد 25 نفر از زنان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی با میانگین سنی 8.27 ±32.96 سال  به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه پروتکل تمرینات تعادلی و اغتشاشی را انجام دادند. قبل و بعد از تمرین میزان درد و فعالیت الکتریکی عضلات منتخب اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری در سطح معناداری 5/0 = α استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که پس از شش هفته تمرین عصبی-عضلانی تعادلی و اغتشاشی به صورت معناداری  شدت درد (001/0 > p) و میزان فعالیت الکتریکی عضله پهن خارجی حین پایین آمدن از پله (001/0 = p) کاهش یافته و میزان فعالیت الکتریکی عضله پهن داخلی مایل حین بالا رفتن از پله (003/0 = p) افزایش یافته است.
نتیجه گیری: تمرین عصبی- عضلانی باعث بهبود درد و افزایش فعالیت عضله پهن داخلی مایل و کاهش فعالیت عضله پهن خارجی در زنان با سندرم درد کشککی رانی می­شود و احتمالا باعث بهبود راستای کشکک و بهبود درد شده و می­تواند در بازتوانی افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی مورد استفاده قرار بگیرد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.