جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه شهید بهشتی
3- دانشگاه رازی
چکیده:   (3907 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از داستان اجتماعی درمقایسه با کار مستقیم با کودکان با اختلال طیف اتیسم، به‌دلیل علاقهٔ وافر آن‌ها به داستان، جالب‌تر و لذت‌بخش‌تر است و درنتیجه توجه کودک را بیشتر و بهتر متمرکز می‌کند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی داستان‌های اجتماعی بر افزایش مهارت‌های اجتماعی کودکان با اختلال طیف اتیسم انجام شد. 
روش‌بررسی: روش مطالعهٔ حاضر آزمایشی با طرح پیش‌آزمون‌پس‌آزمون و گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری را تمامی دانش‌آموزان با اختلال طیف اتیسم ۸تا۱۱ سال پسر شهر کرمانشاه تشکیل دادند که ازطریق نمونه‌گیری دردسترس تعداد ده نفر انتخاب شده و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. جلسات برای گروه آزمایش در ۳۵ جلسهٔ ۳۰دقیقه‌ای و در طول دو ماه و نیم اجرا شد؛ درحالی‌که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکرد. هر دو گروه با پرسشنامهٔ ارتباط اجتماعی SCQ در دو مرحلهٔ پیش‌آزمون و پس‌آزمون و با استفاده از آزمون تی دو نمونهٔ مستقل ارزیابی شدند. 
یافته‌ها: نتایج نشان داد که استفاده از داستان اجتماعی برای گروه آزمایشی در ارتقای مهارت‌های اجتماعی آنان تأثیر معناداری داشته است (۰٫۰۵>p). 
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از داستان‌های اجتماعی می‌تواند روشی مناسب جهت ارتقای مهارت‌های اجتماعی کودکان با اختلال طیف اتیسم باشد. 

متن کامل [PDF 452 kb]   (777 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توانبخشی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.