جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه هنر اصفهان
2- دانشگاه پلی تکنیک میلان
چکیده:   (2236 مشاهده)
زمینه و هدف: حق حضور در فضاهای شهری حقی همگانی است. هدف از انجام‌ این پژوهش، سنجش میزان اثرگذاری مناسب‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر اصفهان در ابعاد رفتاری و هزینه‌ای، ایمنی و امنیت، دسترسی و آسایش بر میزان حضور افراد دارای ناتوانی در فضاهای شهری این شهر بود.
روش‌بررسی: روش تحقیق بر اساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی‌تحلیلی بود. جامعۀ آماری، افراد دارای ناتوانی شهر اصفهان بودند که از میان آن‌ها صد نفر به‌عنوان نمونۀ آماری پژوهش انتخاب شدند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و تعیین نقش متغیرها، از روش تحلیل عاملی تأییدی در محیط نرم‌افزار Amos Graphic استفاده شد. سطح معناداری موردپذیرش بارهای عاملی (۰٫۰۵=α) و درجۀ اطمینان ۰٫۹۵ بود.
یافته‌ها: با توجه به مقدار وزن رگرسیونی استانداردشده، رابطۀ بین متغیر‌های مستقل (رفتار افراد، دسترسی، ایمنی و امنیت و آسایش) که با عنوان کیفیت سیستم حمل‌ونقل در مدل ارائه شده بودند و متغیر وابسته (میزان حضور در فضاهای عمومی)، معنادار بود. به‌عبارت دیگر، یک واحد تغییر در کیفیت حمل‌ونقل عمومی، حضورپذیری در فضاهای شهری را تا ۹٫۶درصد تغییر می‌داد.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن است که انجام‌دادن اقدامات لازم برای مناسب‌سازی حمل‌ونقل همگانی شهر اصفهان، در میزان حضور اجتماعی افراد دارای ناتوانی در شهر، نقش مؤثری ایفا می‌کند.
متن کامل [PDF 850 kb]   (632 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری و شهرسازی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.