جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای زارعی محمودآبادی

سیدرضا جوادیان، حسن زارعی محمودآبادی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده 

مقدمه: پژوهش حاضر که تحقیقی توصیفی و از شاخۀ میدانی است، با هدف بررسی توزیع عوامل شناخته‌شدۀ معلولیت، در خانواده‌های دارای فرزندان معلول جسمی و ذهنی شهرستان خمینی‌شهر انجام شده است. 

روش‌بررسی: تعداد ۲۵۲ نفر از افراد دچار معلولیت، با روش نمونه‌گیری تصادفی‌طبقه‌ای متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ ۳۵سؤالی بوده و برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات، از آزمون تی و مجذور خی استفاده شده است. 

یافته‌ها: نتایج نشان داد که اکثر مادران (۷٫۵۶‌درصد) با همسر خود نسبت فامیلی دارند. ۲۷٫۸ ‌درصد در دروان بارداری معروض ضرب‌وشتم قرار گرفته‌اند. نیز ۲۱٫۸ درصد در دوران بارداری، دچار تصادفات و ضربه به شکم شده و ۶۶٫۷ درصد تحت‌نظر پزشک متخصص نبوده‌اند. اکثر مادران (۶۷٫۹درصد) از خطرناک‌بودن ازدواج فامیلی و ۷۷‌درصد از خطرناک‌بودن بارداری، بعد از ۳۵سالگی آگاهی نداشتند. اکثر آن‌ها (۶۹٫۹ درصد) نمی‌دانستند که نباید بدون تجویز پزشک دارو مصرف کنند. همچنین ۴۸‌درصد، در دوران بارداری، به مشکلات عصبی دچار بوده‌اند. همین‌طور، ۴۰٫۱ درصد زایمان سخت و طولانی داشته، ۲۷٫۸ درصد در نوزادی حادثه‌ای برای فرزندشان ایجاد شده و ۴۳٫۳ درصد معلولان، در نوزادی دچار تب و تشنج شده‌اند. 

نتیجه‌گیری: بین ازدواج فامیلی و تعداد معلولان این شهرستان (۰٫۰۱>P) و بین عوامل فرهنگی و تعداد معلولان (۰٫۰۰۱>P) ، رابطۀ معنی‌داری وجود دارد؛ پس، لازم است بخش اعظم برنامه‌های پیش‌گیری از معلولیت‌ها، به تأسیس و گسترش مراکز مشاوره ژنتیک و فراگیر‌کردن امکانات مشاورۀ ازدواج و بارداری و ارائه آموزش‌های لازم به مادران باردار و همسرانشان اختصاص یابد.


راضیه حیدری سورشجانی، منصوره نصیریان، حسن زارعی محمودآبادی،
دوره ۵، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش بازی‌درمانی کودک‌محور با استفاده از رویکرد آکسلاین بر تغییرات خلقی (افسردگی) کودکان با اختلال یادگیری است.

روش‌بررسی: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری شامل تمامی دانش‌آموزان (دختر و پسر) با اختلال یادگیری شهر یزد بود که با روش نمونه‌گیری هدف‌مند، تعداد ۳۰ نفر از دانش‌آموزان ۸-۷ ساله با اختلال یادگیری شهر یزد، انتخاب شدند. این افراد به‌طور تصادفی در دو گروه (آزمایش ۱۵ و کنترل ۱۵) جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش شامل مصاحبهٔ بالینی و پرسشنامهٔ افسردگی کودکان و نوجوانان (CDI) بود. آموزش بازی‌درمانی کودک‌محور با رویکرد آکسلاین در قالب ۸ جلسه در گروه آزمایشی اجرا شد. در پایان دو گروه پرسشنامه‌های مذکور را به‌عنوان پس‌آزمون تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل آماری کوواریانس تجزیه‌و‌تحلیل شد.

یافته‌ها: در گروه آزمایش میانگین و انحراف‌معیار نمرهٔ افسردگی در مرحلهٔ پیش‌آزمون ۱۰٫۲۰ و ۴٫۶۱ و در مرحلهٔ پس‌آزمون ۴٫۱۰ و ۳٫۲۷ بهدست آمد؛ ولی در گروه کنترل میانگین و انحراف‌معیار افسردگی در مرحلهٔ پیش‌آزمون، ۱۴٫۷۳و ۷٫۱۷ و در مرحلهٔ پس‌آزمون، ۱۴٫۹۳ و ۷٫۴۲ به دست آمد. تحلیل نتایج نشان داد که آموزش بازی‌درمانی کودک‌محور سبب کاهش تغییرات خلقی (افسردگی) در گروه آزمایشی می‌گردد (۰٫۰۰۱>p).

نتیجه‌گیری: به‌طور‌کلی یافته‌ها نشان می‌دهند که آموزش بازی‌درمانی کودک‌محور با رویکرد آکسلاین به کودکان دارای اختلالات یادگیری، مشکلات خلقی (افسردگی) را کاهش داده است.


منیژه زارعی محمودآبادی، فریبا یادگاری،
دوره ۸، شماره ۰ - ( شماره سال ۱۳۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: فرآیند ارزیابی بلع سابقه‌ای طولانی دارد. مقیاس‌های ارزیابی بلع به ما توانایی مشاهدات نظام‌یافته را می‌دهند که به ارزیابی جامع نزدیک‌ترند. پژوهش حاضر با هدف انتخاب و ترجمه و اعتبارسنجی مقیاس ارزیابی دهانی‌حرکتی کودکان انجام شد.
روش‌بررسی: ابتدا با جست‌و‌جو در پایگاه‌ داده‌ها به مطالعات مرور منظم درزمینهٔ ارزیابی غیرابزاری بلع و خوردن در کودکان دسترسی حاصل شد. باتوجه به اموری مثل دربرداشتن حوزه‌های عملکرد بلع و نمرهٔ برش، مقیاس ارزیابی دهانی‌حرکتی کودکان از ریلی و همکارانش سال ۱۹۹۵، انتخاب شد. این مقیاس طبق پروتکل سازمان بهداشت جهانی به فارسی برگردانده ‌شده که شامل مراحل ترجمه، پانل کارشناسی، ترجمهٔ معکوس، اجرای پیش‌آزمون روی ۱۰ کودک دچار اختلال بلع و تهیهٔ نسخهٔ نهایی مقیاس بود. سپس این نسخه به‌منظور بررسی توانایی ارزیابی درقالب پرسشنامه در اختیار ۱۰ گفتاردرمانگر حاذق در حیطهٔ بلع قرار گرفت.
یافته‌ها: در تحقیق حاضر، مقیاس ارزیابی دهانی‌حرکتی کودکان به زبان فارسی با ۶۵ گویه به‌دست آمد. اجرای پیش‌آزمون نشان داد این مقیاس باید به‌صورت گویه‌به‌گویه و مشاهدهٔ مستقیم کودک نمره‌گذاری شود. گفتاردرمانگران ارزیاب، تمام گویه‌های این مقیاس را دارای توانایی ارزیابی‌ برآورد کردند و بررسی اعتبار بین ارزیاب مشخص کرد تفاوتی بین نتایج ارزیاب‌ها وجود ندارد (۰٫۲۳۸=p و ۰٫۱۱۲=kendall's w).
 
نتیجه‌گیری: مقیاس ارزیابی دهانی‌حرکتی کودکان به‌عنوان مقیاس ارزیابی غیرابزاری مبتنی‌بر مشاهده برای آسیب‌شناسان گفتار و زبان ایرانی امکان استفاده‌ دارد و پیشنهاد می‌شود مقیاس در مطالعات بعدی از نظر پایایی تحت بررسی قرار گیرد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb