مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد زاهدان
چکیده:   (25 مشاهده)
زمینه و هدف: پریشانی هیجانی یکی از مولفه های روانشناختی موثر در افراد دارای اختلالات روان‌تنی می باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی هیپنوتراپی اریکسونی بر پریشانی هیجانی در زنان دارای اختلالات روان‌تنی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر یزد بود.
روش بررسی: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. از بین زنان دارای اختلالات روان‌تنی شهر یزد، با روش نمونه گیری در دسترس، 30 نفر داوطلب واجد شرایط وارد پژوهش شدند که به صورت گمارش تصادفی 15 نفر آنها در گروه مداخله و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. امتیازات متغیر پریشانی هیجانی به وسیله مقیاس تحمل پریشانی (سیمونز و گاهر، 2005) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از مداخله هیپنوتراپی مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز کوواریانس صورت پذیرفت. سطح معناداری آزمونها 05/0 بود.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که امتیاز مقیاس تحمل پریشانی در گروه مداخله و بعد از دریافت مداخله در مقایسه با گروه گواه به طور معناداری افزایش پیدا کرد (001/0P<). براساس نتایج مربوط به اندازۀ اثر، 60 درصد از تفاوت بین گروه مداخله و گروه گواه در مقیاس تحمل پریشانی ناشی از درمان بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می رسد که هیپنوتراپی اریکسونی یک درمان موثر جهت بهبود پریشانی هیجانی در زنان دارای اختلالات روان‌تنی است.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb