مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه روان‌شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده:   (528 مشاهده)
زمینه و هدف: بر اساس پژوهش­های قبلی، مداخلات روان­شناختی متعددی بر صمیمیت زوجین مؤثر است. در این راستا، این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی بر مؤلفه‌های صمیمیت زوجینی زنان متأهل انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه گواه بود. جامعه­ی مورد پژوهش زنان مراجعه­کننده به مراکز مشاوره شهرستان مرند در سال 1399 بود که با روش نمونه­گیری در دسترس، تعداد 30 نفر از زنان واجد شرایط، داوطلبانه وارد مطالعه شده و به­طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایشی آموزش مهارت­های زندگی را دریافت نمودند و برای گروه گواه مداخله­ای انجام نگرفت. برای جمع­آوری داده­ها از پرسش­نامه صمیمیت باگاروزی(2001) استفاده شد. داده­ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک‌متغیری و با بهره‌گیری از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ مورد تجزیه­و­تحلیل قرار گرفتند. سطح معناداری برای همه آزمون‌ها ۰٫۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت‌های زندگی در مرحله پس‌آزمون به طور معناداری باعث افزایش میانگین نمرات خرده ‌مقیاس‌های مؤلفه‌های صمیمیت زوجینی زنان متأهل گروه آزمایشی (صمیمیت عاطفی(024/0=P)، صمیمیت روان‌شناختی(045/0=P)، صمیمیت عقلانی(015/0=P)، صمیمیت جسمی (048/0=P)، صمیمیت زیباشناختی(050/0=P) و صمیمیت اجتماعی(045/0=P)) نسبت به گروه گواه شد و همچنین در شاخص کل صمیمیت زوجینی تفاوت معناداری در پس‌آزمون بین دو گروه آزمایش و گواه وجود داشت (009/0=p).
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش، آموزش مهارت‌های زندگی بر صمیمیت زوجینی زنان متأهل اثربخش بود. پس می توان نتیجه‌گیری کرد که این آموزش‌ها می‌تواند موجب ارتقای صمیمیت زناشویی شود و از برنامه آموزش مهارت‌های زندگی به عنوان یک برنامه‌ی مناسب جهت افزایش رضایت‌مندی زناشویی زوج‌ها و صمیمیت زوجینی را در بین زنان متأهل  ارتقاء داد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb