1- کارشناس ارشد روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده: (349 مشاهده)
زمینه و هدف: پرسنل پزشکی از جمله گروههای شاغل هستند که درگیر استرس و مسائل روانی هستند و به عنوان گروه در معرض کووید 19 شناخته میشوند و این میتواند مشکلات خاصی را ایجاد کند. بنابراین هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر فشار مراقبتی و حساسیت اضطرابی مراقبین بخش کرونای مراکز درمانی بود.
روش بررسی: روش این پژوهش از نوع نیمهآزمایشی با استفاده از طرح پیشآزمون و پسآزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در بخش مراقبتهای کرونا بیمارستان بقیه الله شهر تهران در سال 1401 بود و از بین آنها 30 نفر داوطلب واجد شرایط وارد مطالعه شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامههای حساسیت اضطرابی فلوید و همکاران (۲۰۰۵) و فشار مراقبتی نواک (1989) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامههای مذکور توسط هر دو گروه تکمیل شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. همچنین سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد تاثیر آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی بر فشار مراقبتی و حساسیت اضطرابی مراقبین بخش کرونای مراکز درمانی معنادار بود (001/0>P).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده میتوان از آموزش سبک زندگی متمرکز بر ذهن آگاهی برای بهبود وضعیت روانشناختی مراقبین بخش کرونای بیمارستان بقیه الله استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی