مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 102248429715068942027162746134
Ethics code: IR.IAU.TABRIZ.REC.1402.459
Clinical trials code: IRCT20241123063817N1

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد تبریز
چکیده:   (14 مشاهده)
زمینه و هدف:  اشتیاق به یادگیری و خودکارآمدی تحصیلی، دو عامل کلیدی در ارتقای عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان با اختلالات یادگیری و توجه هستند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر اشتیاق و خودکارآمدی تحصیلی دانش‌آموزان دختر دوره ابتدایی دارای اختلال یادگیری و اختلال توجه در شهر ارومیه انجام شد.
روش بررسی:  این مطالعه به شیوه نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون همراه با گروه کنترل اجرا گردید. جامعه آماری شامل کلیه دانش‌آموزان دختر دارای پرونده فعال در مراکز اختلالات یادگیری شهر ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۳۱۴۰۲ بود. از میان آن‌ها، ۳۰ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (آموزش ذهن‌آگاهی) و گواه (هر گروه ۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزارهای جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران (۲۰۰۲) و پرسشنامه هیجانات تحصیلی پکران و همکاران (۲۰۰۵) بود. مداخلات آموزشی بر اساس پروتکل ذهن‌آگاهی اجرا شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تک‌متغیره در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ و با سطح معناداری (05/0) صورت گرفت.
یافته‌ها:  نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر ذهن‌آگاهی تأثیر معناداری بر افزایش اشتیاق تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی دانش‌آموزان دختر با اختلالات یادگیری و توجه دارد (p<0.001).
نتیجه‌گیری:  یافته‌ها نشان می‌دهد که مداخلات مبتنی بر ذهن‌آگاهی می‌تواند به‌طور مؤثری متغیرهای انگیزشی دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری و توجه را بهبود بخشد. بنابراین، استفاده از این رویکرد می‌تواند در ارتقاء عملکرد تحصیلی و کاهش مشکلات هیجانی این گروه از دانش‌آموزان مؤثر باشد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb