جلد 7 - شماره سال ۱۳۹۶                   ‫جلد (7): 13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده:   (5832 مشاهده)


چکیده
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر مقایسهٔ تاب‌آوری خانواده (ارتباط خانوادگی و حل مسئله، بهره‌مندی از منابع اقتصادی و اجتماعی، حفظ چشم‌انداز مثبت، پیوند خانوادگی، معنویت خانواده و توانایی ایجاد معنا برای سختی) و بلوغ هیجانی در افراد وابسته و غیر‌وابسته به مواد بود.
روش‌بررسی: روش پژوهش علی‌مقایسه‌ای بود. ۱۲۰ نفر از افراد وابسته مراجعه‌کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر فومن در سال ۱۳۹۳ و همین‌طور ۱۲۰ نفر از افراد غیر‌وابستهٔ این شهر، با استفاده از شیوهٔ نمونه‌گیری در‌دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه‌های تاب‌آوری خانواده و بلوغ هیجانی پاسخ دادند. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از تحلیل واریانس چند‌متغیری تجزیه‌و‌تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که نمرهٔ افراد وابسته در متغیر تاب‌آوری خانواده (ارتباط خانوادگی و حل مسئله، بهره‌مندی از منابع اقتصادی و اجتماعی، حفظ چشم‌انداز مثبت، پیوند خانوادگی، معنویت خانواده و توانایی ایجاد معنا برای سختی) و بلوغ هیجانی به‌طور معناداری از گروه افراد غیروابسته کمتر بود (۰٫۰۰۱>p). 
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشانگر آن است که افراد با تاب‌آوری خانوادگی و بلوغ هیجانی پایین به احتمال بیشتری به مواد مخدر وابستگی پیدا می‌کنند.
 

متن کامل [PDF 479 kb]   (2496 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.