چکیده
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر مقایسهٔ تابآوری خانواده (ارتباط خانوادگی و حل مسئله، بهرهمندی از منابع اقتصادی و اجتماعی، حفظ چشمانداز مثبت، پیوند خانوادگی، معنویت خانواده و توانایی ایجاد معنا برای سختی) و بلوغ هیجانی در افراد وابسته و غیروابسته به مواد بود.
روشبررسی: روش پژوهش علیمقایسهای بود. ۱۲۰ نفر از افراد وابسته مراجعهکننده به مراکز ترک اعتیاد شهر فومن در سال ۱۳۹۳ و همینطور ۱۲۰ نفر از افراد غیروابستهٔ این شهر، با استفاده از شیوهٔ نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و به پرسشنامههای تابآوری خانواده و بلوغ هیجانی پاسخ دادند. دادههای جمعآوریشده با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که نمرهٔ افراد وابسته در متغیر تابآوری خانواده (ارتباط خانوادگی و حل مسئله، بهرهمندی از منابع اقتصادی و اجتماعی، حفظ چشمانداز مثبت، پیوند خانوادگی، معنویت خانواده و توانایی ایجاد معنا برای سختی) و بلوغ هیجانی بهطور معناداری از گروه افراد غیروابسته کمتر بود (۰٫۰۰۱>p).
نتیجهگیری: نتایج پژوهش حاضر نشانگر آن است که افراد با تابآوری خانوادگی و بلوغ هیجانی پایین به احتمال بیشتری به مواد مخدر وابستگی پیدا میکنند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |