جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نوع مطالعه: مقاله اپیدمیولوژیک

مجید امام قلی زاده بابلی، داود معنوی پور، علیرضا پیرخائفی،
دوره ۸، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف: اختلال وسواس خواندن و نوشتن نوعی وسواس عملی است که مشخصهٔ عمدهٔ آن بازخوانی و بازنویسی است. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی میزان شیوع علائم وسواس خواندن و نوشتن و رابطهٔ آن با متغیرهای جمعیت‌شناختی دانش‌آموزان دبیرستانی انجام شد.
روش‌بررسی: این پژوهش به‌صورت مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعهٔ آماری این پژوهش تمامی دانش‌آموزان دبیرستانی شهرستان بابل در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ بودند، از این تعداد ۳۹۸ دانش‌آموز با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای نسبتی انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری در این مطالعه مقیاس وسواس خواندن و نوشتن (امام‌قلی‌زاده، ۱۳۹۶) و پرسشنامهٔ جمعیت‌شناختی بود. داده‌های پژوهش، با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون کای دو در نرم‌افزار SPSS نسخهٔ ۲۴ تجزیه‌وتحلیل شد. همچنین سطح معناداری ۰٫۰۵>p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: شیوع علائم وسواس خواندن و نوشتن در بین دانش‌آموزان ۲۱٫۶۰٪ (فاصله اطمینان ۹۵٪: ۲۵٫۷۳- ۱۷٫۴۸٪) بود. میزان شیوع در بین پسران ۲۰٫۵۲٪ (فاصله اطمینان ۹۵٪: ۲۵٫۸۶- ۱۵٫۱۸٪) و دختران ۲۳٫۰۸٪ (فاصله اطمینان ۹۵٪: ۲۹٫۵۶- ۱۶٫۵۹٪) به دست آمد. بین تحصیلات پدر، تحصیلات مادر، جنس، ترتیب تولد، محل سکونت با وسواس خواندن و نوشتن رابطه معناداری به دست نیامد؛ اما رابطه بین پایه تحصیلی (۰٫۰۲۴=p) و سن (۰٫۰۲۴=p) با وسواس خواندن و نوشتن دانش‌آموزان معنادار بود.
نتیجه‌گیری: شیوع علائم وسواس خواندن و نوشتن در بین دانش‌آموزان بالا بوده (۲۱٫۶۰ ٪) و لزوم توجه مسئولین برای طراحی فعالیت‌های پیشگیرانه و درمانی در سطح مدارس را آشکار می‌سازد.

مهناز کبودی، محمدرضا جهانی زاده،
دوره ۱۲، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: شیوع کرونا موجب بروز صدمات متعددی به جوامع بشری ازجمله دانش‌آموزان و پیشرفت تحصیلی آن‌ها شد؛ ازاین‌رو پژوهش حاضر با هدف ارائهٔ مدل موفقیت تحصیلی براساس خودکارآمدی تحصیلی و باورهای فراشناختی باتوجه به متغیر میانجی اضطراب کرونا در دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطهٔ دوم انجام گرفت.
روش‌بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهٔ آماری را تمامی دختران و پسران مشغول به تحصیل در متوسطهٔ دوم شهر کرمانشاه در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ تشکیل دادند که ۳۷۹ نفر از آنان به‌صورت دردسترس انتخاب شدند. سپس به پرسش‌نامه‌ٔ فراشناخت (ولز و کارترایت-‌هاتن، ۲۰۰۴)، مقیاس خودکارآمدی تحصیلی (جینکس و مورگان، ۱۹۹۹)، پرسش‌نامهٔ عملکرد تحصیلی (صالحی، ۱۳۹۲) و مقیاس اضطراب کروناویروس (علی‌پور و همکاران، ۱۳۹۸) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای آماری SPSS نسخهٔ ۲۴ و AMOS نسخهٔ ۲۴ تحلیل شدند. سطح معناداری برای تمامی آزمون‌ها ۰٫۰۵=α بود.
یافته‌ها: میزان همبستگی موفقیت تحصیلی با اضطراب کرونا (۰٫۲۲۴-=r)، باورهای فراشناختی (۰٫۱۱۲=r) و خودکارآمدی تحصیلی (۰٫۱۵۶=r) و میزان همبستگی اضطراب کرونا با باورهای فراشناختی (۰٫۱۳۶-=r) و خودکارآمدی تحصیلی (۰٫۱۸۸-=r) معنادار بود (۰٫۰۵>p). ضرایب مسیر باورهای فراشناختی به اضطراب کرونا (۰٫۰۲۱=p، ۰٫۲۸۱-=β)، خودکارآمدی تحصیلی به اضطراب کرونا (۰٫۰۰۸=p، ۰٫۳۹۳-=β) و اضطراب کرونا به موفقیت تحصیلی (۰٫۰۳۳=p، ۰٫۲۲۶-=β) معنادار بود. مسیر غیرمستقیم باورهای فراشناختی به موفقیت تحصیلی باتوجه به متغیر میانجی اضطراب کرونا (۰٫۰۴۰=p، ۰٫۰۱۳=β) و مسیر خودکارآمدی تحصیلی به موفقیت تحصیلی باتوجه به متغیر میانجی اضطراب کرونا (۰٫۰۲۳=p، ۰٫۰۳۲=β) مثبت و معنادار بود. شاخص‌های برازش نشان داد، مدل مفروض با داده‌ها برازش خوبی داشت (۱٫۰=CFI، ۰٫۹۸۹=GFI، ۰٫۹۸۲=AGFI، ۰٫۰۰۱=RMSEA).
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌های پژوهش، اضطراب کرونا ازجمله مواردی است که موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد؛ بنابراین، با کاهش میزان اضطراب ابتلا به کرونا در دانش‌آموزان می‌توان نقش متغیرهای خودکارآمدی تحصیلی و باورهای فراشناختی را در موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان افزایش داد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb