تعطیلات نوروز ۱۴۰۴-ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و همچنین تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید، به اطلاع می‌رساند این نشریه از تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل می باشد.

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سردرگمی هویت

سیامک فخرائی نژاد، سیدعبدالمجید بحرینیان، فاطمه شهابی زاده، مینا محسنی، حسن غنی فر،
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: اختلال شخصیت مرزی یکی از شایع ­ترین اختلالات شخصیت در موقعیت­ های روان­ پزشکی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی روان­ درمانی معطوف به انتقال بر ساختار شخصیت بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی صورت­ گرفت.
روش­ بررسی: طرح پژوهش نیمه ­آزمایشی، از نوع تک آزمودنی به شیوه A-B-A بود. از میان مراجعان دارای اختلال شخصیت مرزی که به کلینیک هادی شهرستان سیرجان، مراجعه کردند، ۳ نفر داوطلب واجد شرایط به روش نمونه ­گیری در دسترس از طریق مصاحبه بالینی، اجرای آزمون میلون ۳ (MCMI-III) و پرسشنامه سازمان شخصیت کرنبرگ (۲۰۰۲) به عنوان آزمودنی برگزیده شدند و ۱۲ ماه تحت روان­ درمانی قرار گرفتند. داده ­ها در سه مرحله خط­ پایه، درمان و پیگیری طی ۱۶ ماه و با فاصله ۴ ماه، از طریق پرسشنامه سازمان شخصیت کرنبرگ (۲۰۰۲) جمع ­آوری ­شدند. برای تحلیل نتایج از شاخص ­های تحلیل دیداری، درصد بهبودی، اندازه اثر و تغییر پایا استفاده گردید.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که در مراحل درمان و پیگیری، شاخص اندازه اثر برای نمره کل سازمان شخصیت، مکانیسم­ های دفاعی بَدوی، سردرگمی هویت و واقعیت ­آزمایی، در مراجعان همگی بالاتر از متوسط ۱/۱۵ بودند. شاخص­ درصد بهبودی برای متغیرهای مذکور در مراجعان افزایش معنادار داشت. همه مقادیر شاخص تغییر پایا، بزرگتر از ۱/۹۶ شدند که نشان از اثربخشی درمان و تداوم آن داشت.
نتیجه­ گیری: روان­ درمانی معطوف به انتقال در دوازده ماه می ­تواند موجب تغییرات قابل توجهی در ساختار شخصیت بیماران اختلال شخصیت مرزی شود. بکارگیری مکانیسم ­های دفاعی بَدوی را به شکل معناداری کاهش دهد و منجر به افزایش یکپارچگی هویت و واقعیت ­آزمایی در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی گردد. تحقیقات آینده برای درک ابعاد عمیق­ تر درمان مورد نیاز است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb