مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگتاه ازاد
2- دانشگاه علم و هنر
چکیده:   (3160 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد به مواد مخدر عنوان یکی از چالش های بزرگ در جوامع بشری، دارای ابعاد و زوایای پیدا و پنهان بسیاری است، به همین دلیل این مساله از جنبه های مختلفی قابل تامل و بررسی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر درمان رفتاری شناختی به همراه درمان نگهدارنده با متادون با درمان به وسیله متادون بر عقاید وسوسه انگیز  و اضطراب نوجوانان دارای سوء مصرف مواد انجام شد.
روش انجام کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش­آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه افراد گروه تحت درمان با متادون که در زمستان 1396 به مراکز ترک اعتیاد شهراصفهان مراجعه کرده بودند که از بین آنان تعداد  30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی به دوگروه تقسیم شدند. یکی از گروه­­ها علا.ه بر متادون درمان شناختی رفتاری را نیز دریافت نمود.  ابزار گردآوری داده ها شامل آزمون اضطراب (بک، 1990)  و آزمون عقاید وسوسه انگیز(رایت و بک، 1993) بود. داده­ها در دوسطح توصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی(کولموگروف اسمیرنف، تحلیل کوواریانس) و با استفاده از نرم­افزار 21spss در سطح 95درصد اطمینان تحلیل شدند.
یافته ها: یافته­های این پژوهش نشان داد بین تاثیر درمان شناختی رفتاری به همراه درمان نگهدارنده متادون  متادون درمانی به تنهایی  بر اضطراب(043/0p=) و عقاید وسوسه انگیز (001/0p<) نوجوانان معتاد دارای سوءمصرف مواد تفاوت وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش استفاده از درمان ترکیبی شناختی رفتاری و درمان نگهدارنده متادون به متخصصان در این زمینه توصیه می­گردد.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb