مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده:   (573 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه اینترنت به عنوان ابزاری بسیار مهم برای آموزش، سرگرمی، به اشتراک گذاشتن اطلاعات و ارتباطات تلقی می‌شود و به بخش جدایی ناپذیری از زندگی آنان تبدیل شود این در حالی است که استفاده از اینترنت در جنبه­های مختلف زندگی انسان در حال گسترش است؛ بنابراین درک این که افراد چگونه با آن ارتباط برقرار می‌کنند، امری بسیار مهم است. چنانچه امروزه اختلالات وابسته به تعاملات افراد با اینترنت و رسانه­های اجتماعی به عنوان موضوع مهم علمی تحقیقاتی در حال شکل­گیری است مطالعات مختلف عوامل متعددی را که در اعتیاد به شبکه­های اجتماعی مجازی نقش دارند، مورد بررسی قرار داده اند. بنابراین هدف پژوهش حاضر مدل ساختاری ترس از در حاشیه ماندن در ارتباط با وابستگی به شبکه­های مجازی در جوانان: نقش واسطه­ای فرزندپروری ادراک­شده بود.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر با توجه ماهیت آن از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در قالب مدلسازی معادلات ساختاری ارائه شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارمندان شرکت بازرگانی و پخش مهرگان مشهد در سال1400 بود که با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس 280 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. جهت جمع­آوری داده­ها از مقیاس­های اعتیاد به شبکه­های اجتماعی مبتنی بر موبایل خواجه­احمدی، پولادی و بحرینی (1395)، ادراک شیوه والدین رابینز (1994) و ترس از در حاشیه ماندن پرزپیپل کی، مارایاما، دهان و گلادول (2013) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم­افزار SPSS نسخه 24 و Amos نسخه 24و همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. سطح معناداری همه آزمون­ها 05/0 بود.
یافته­ها: بررسی ضرایب مسیر مستقیم بین مسیرهای مختلف نشان داد بین مسیرهای مختلف نشان داد، ترس از در حاشیه ماندن با سبک فرزندپروری ادراک شده (02/0=P، 44/0-Beta=) و ترس از در حاشیه ماندن با وابستگی به شبکه­های مجازی (04/0=P، 11/0Beta=) به طور معناداری رابطه مستقیم داشت. اما سبک فرزندپروری ادراک شده با وابستگی به شبکه مجازی (163/0=P،  3/0-Beta=) رابطه مستقیم نداشت.  شاخص های نیکویی برازش مدل مفهومی برازش داده شده برابر با (3/4=CMIN/df، 93/0GFI=،97/0 NFI=،098/0 RMSEA=) به دست آمد.
نتیجه­گیری: براساس یافته­های این پژوهش، به نظر می‌رسد سبک فرزندپروری ادراک شده واسطه­گر روابط میان ترس از در حاشیه ماندن و وابستگی به شبکه­های مجازی است.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb