زمینه و هدف: اختلال هماهنگی رشدی یکی از اختلالهای حرکتی شایع دوران کودکی است که تأثیرات مخربی بر عملکرد شناختی و پیشرفت تحصیلی کودکان میگذارد. ازاینرو پژوهش حاضر با هدف اثربخشی بازیهای ادراکیحرکتی بر کارکردهای اجرایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی انجام گرفت.
روشبررسی: در قالب یک طرح شبهآزمایشی پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل، با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای، سی نفر از کودکان دختر دارای اختلال رشد هماهنگی ساکن شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۲ انتخاب شدند و بهصورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش شانزده جلسه مداخلۀ مبتنیبر بازیهای ادراکیحرکتی دریافت کردند و نمرات پرسشنامۀ کانرز والدین و سیاهۀ اختلال هماهنگی رشدی ویژۀ والدین (DCD–Q7) قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه جمعآوری و با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که بازیهای ادراکیحرکتی تأثیرات معناداری بر حل مسئله و برنامهریزی و سازماندهی رفتاریهیجانی کودکان داشت (۰٫۰۰۱>p). افزون بر این یافتههای پژوهش نشان داد که مداخلات زودهنگام مبتنی بر بازیهای ادراکیحرکتی بر کارکردهای اجرایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی مؤثر است (۰٫۰۰۱>p).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر مبنی بر اثربخشی بازیهای ادراکیحرکتی بر کارکردهای اجرایی کودکان با اختلال هماهنگی رشدی، طراحی مداخلات مناسب برای درمان مشکلات شناختی این کودکان میتواند مؤثر واقع شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |