چکیده
زمینه و هدف: اختلال اضطراب یکی از پریشانیهای روانشناختی بسیار رایج در کودکان مبتلا به ناتوانیهای یادگیری است. هدف این پژوهش بررسی اختلالات اضطرابی در کودکان مبتلا به ناتوانیهای یادگیری و کودکان عادی بود.
روشبررسی: روش پژوهش، علّیمقایسهای بود. ۶۶ نفر کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری با روش نمونهگیری دردسترس و ۶۶ نفر کودک عادی با روش تصادفی در پژوهش شرکت نمودند. کودکان هر دو گروه از نظر جنس، پایهٔ تحصیلی و محل سکونت با هم همتا شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامهٔ غربالگری اضطراب مرتبط با اختلالات هیجانی-نسخهٔ کودک (بیرماهر و همکاران، ۱۹۹۷) جمعآوری شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) استفاده شد.
یافتهها: نتایج توصیفی نشان داد که در میان کودکان مبتلا به ناتواناییهای یادگیری میزان شیوع علائم اضطراب در کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری و کودکان عادی بهترتیب ۲۸٫۸ و ۱۰٫۶ بوده است. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که میانگین اختلالات اضطرابی (کل) در کودکان با ناتوانی یادگیری بهطور معناداری بیشتر بود (۰٫۰۱>p). براساس نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری، میانگین علائم جسمانی یا پنیک، اضطراب فراگیر، اضطراب جدایی، اضطراب اجتماعی و پرهیز از مدرسه در کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری بیشتر از کودکان عادی بود (۰٫۰۱>p).
نتیجهگیری: براساس نتایج، پیشنهاد میشود که به شیوع بالای اختلالات اضطرابی و استفاده از راهبردهای روانشناختی برای کاهش این اختلالات در کودکان مبتلا به ناتواناییهای توجه شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |