جلد 7 - شماره سال ۱۳۹۶                   ‫جلد (7): 2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh H, Imani M, Kazemi F, Ghobari Bonab ‌. Direct Instruction: A Behavioral Intervention for Improvement of Working Memory and Automaticity in Students with Mathematics Learning Disability. MEJDS 2017; 7 :2-2
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-760-fa.html
علیزاده حمید، ایمانی معصومه، کاظمی فرنگیس، غبار بناب باقر. آموزش مستقیم: مداخله‌ای رفتاری برای افزایش حافظه کاری و خودکاری در دانش‌آموزان با اختلال یادگیری ریاضی. مجله مطالعات ناتوانی. 1396; 7 () :2-2

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-760-fa.html


1- دانشگاه علامه طباطبایی
2- دانشگاه تهران
چکیده:   (6378 مشاهده)

زمینه‌وهدف: حل مسئله ریاضی مخصوصاً برای دانش‌آموزان با اختلال یادگیری مشکل است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مؤلفه‌های حافظهٔ کاری و خودکاری در افزایش مهارت حل‌مسئلهٔ ریاضی اثرگذار هستند. هدف پژوهش حاضر معرفی آموزش ‌مستقیم به‌عنوان روشی رفتاری و مؤثر بر افزایش مؤلفه‌های حوزهٔ شناختی شامل حافظهٔ کاری و خودکاری و در نتیجه تقویت مهارت حل‌مسئله در دانش‌آموزان با اختلال یادگیری ریاضی بود.
روش‌بررسی: در این مقالهٔ مروری متون اصلی شامل کتاب‌ها و مقاله‌های علمی معتبر در این زمینه بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۵ از پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed, Google Scholar, ProQuest, Science Direct, Eric و PsychInfo استخراج و بررسی و تحلیل شد. جستجو در این پایگاه‌های اطلاعاتی با استفاده از کلیدواژه‌های Direct Instruction، Mathematics، Learning disability، Automaticity، Working Memory، و Repetitious practices انجام شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش‌های مطالعه‌شده نشان داد که روش آموزش مستقیم به‌دلیل ماهیت تأکید بر تمرین‌های پرتکرار، ارائهٔ مثال‌های متعدد، ارائهٔ مطالب به شکل سازمان‌دهی‌شده، دادن بازخورد و… روشی مناسب برای آموزش دانش‌آموزان با اختلال یادگیری است و موجب افزایش مؤلفه‌های شناختی حافظه‌کاری و خودکاری و در نتیجه تقویت مهارت حل مسئلهٔ ریاضی در این دانش‌آموزان می‌شود.
نتیجه‌گیری: مرور ادبیات پژوهش نشان داد که یافته‌های بسیاری از به‌کار‌گیری آموزش مستقیم در کلاس‌های درسی حمایت کرده و این روش را سبب افزایش حافظه کاری و خودکاری یادگیرند‌گان دانسته‌اند. آموزش مستقیم دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که سبب افزایش قابلیت‌های شناختی یادگیرندگان شده و به‌کار‌گیری آن برای دانش‌آموزان با اختلال یادگیری ریاضی بسیار اثربخش است.

متن کامل [PDF 259 kb]   (2387 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb