جلد 11 - شماره سال ۱۴۰۰                   ‫جلد (11): 134 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeidabadinejad F, Davaee M, Afrooz G A. The Relationship Between Parents' Biological and Cognitive Characteristics and Low Birth Weight. MEJDS 2021; 11 :134-134
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-786-fa.html
زیدآبادی نژاد فاطمه، دوایی مهدی، افروز غلامعلی. بررسی رابطهٔ ویژگی‌های زیستی و شناختی والدین با کم‌وزنی نوزادان. مجله مطالعات ناتوانی. 1400; 11 () :134-134

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-786-fa.html


1- دانشگاه علوم و تحقیقات
2- تهران مرکز
3- دانشگاه تهران
چکیده:   (526 مشاهده)
زمینه و هدف: کم‌وزنی می‌تواند اختلالات کوتاه‌مدت و بلند‌مدتی را برای فرد به‌وجود آورد؛ به‌علاوه عوامل متعددی با کم‌وزنی ارتباط دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطهٔ ویژگی‌های زیستی و شناختی والدین با کم‌وزنی نوزادان شهرستان سیرجان بود.
روش‌بررسی: مطالعهٔ حاضر از نوع مورد شاهدی بود. جامعهٔ آماری آن را تمامی نوزادان متولدشده از اول مهرماه ۱۳۹۳ تا اول مهرماه ۱۳۹۴ به‌همراه والدینشان (پدر و مادر) تشکیل ‌دادند. با استفاده از فهرست نوزادان و پروندهٔ زایمانی موجود در بیمارستان امام‌رضا(ع) سیرجان، تعداد ۲۵ نفر از والدین نوزادان با وزن‌های کمتر از ۲۵۰۰ گرم و ۲۵ نفر از والدین نوزادان با وزن‌های بیشتر از ۲۵۰۰ گرم انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامهٔ ویژگی‌های زیستی، روانی و اجتماعی دکتر افروز به‌کار رفت. برای توصیف متغیرهای پیوسته از میانگین و انحراف معیار و برای متغیرهای رسته‌ای از تعداد و درصد استفاده شد. همچنین به‌منظور بررسی ارتباط بین متغیرهای رسته‌ای با کم‌وزنی، آماره‌های کای‌دو، آزمون دقیق، ارتباط خطی، رگرسیون لجستیک باینری و نیز آزمون ناپارامتری مقایسهٔ میانگین‌های دو گروه مستقل برای متغیرهای پیوسته به‌کار رفت. تحلیل داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS صورت گرفت. سطح معناداری تمام آزمون‌ها ۰٫۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، میانگین متغیرهای مربوط به سن مادران و پدران و نیز میانگین اضافه‌وزن مادر در زمان بارداری در هر دو گروه نوزادان کم‌وزن و نرمال اختلاف آماری معناداری ندارد؛ درحالی‌که میانگین وزن هنگام تولد، قد هنگام تولد و دور سر به‌هنگام تولد در نوزادان با وزن نرمال به‌طور معناداری بیشتر از نوزادان کم‌وزن است (۰٫۰۵>p). متغیر نوع ازدواج نیز اختلاف معناداری را در دو گروه نشان نداد. در بررسی تک‌متغیره و تحلیل رگرسیون لجستیک تنها متغیر آگاهی پدر از شرایط دوران بارداری مادر دارای اثر معناداری بر کم‌وزنی هنگام تولد نوزاد بود (۰٫۰۱۷=p).
نتیجه‌گیری: ویژگی‌های زیستی و ویژگی‌های شناختی با وزن نوزاد به‌هنگام تولد رابطه دارد. از نتایج این پژوهش می‌توان در مراکز بهداشتی و به‌ویژه برای مادران باردار به‌منظور کنترل‌کردن عوامل مرتبط با کم‌وزنی نوزاد، استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 412 kb]   (212 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb