جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 110 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karbalaee Mohammad Meigouni A. The Mediating role of Depression and Anxiety in the Relationship between Rumination and Thought Suppression Strategies and Suicidal Ideation. MEJDS 2018; 8 :110-110
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-992-fa.html
کربلایی محمد میگونی احمد. نقش میانجی‌گر افسردگی و اضطراب در رابطۀ بین راهبردهای نشخوار ذهنی و سرکوبی فکر و افکار خودکشی. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :110-110

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-992-fa.html


واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2468 مشاهده)
زمینه و هدف: فرایندهای شناختی درگیر که به افزایش آسیب‌پذیری در رفتارهای خودکشی‌گرا منجر می‌شود، به‌خوبی بررسی نشده است. هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش میانجی‌گر افسردگی و اضطراب در رابطۀ بین راهبردهای تنظیم هیجانیِ نشخوار ذهنی و سرکوب فکر و افکار خودکشی بود.
روش‌بررسی: پژوهش توصیفی از نوع هم‌بستگی و جامعۀ آماری شامل تمام ساکنان شهر کرج در بهار سال ۱۳۹۵ به‌ تعداد یک‌میلیون و ۶۱۴هزار و ۶۲۶ نفر بود که از میان آن‌ها ۳۵۱ نفر به روش نمونه‌برداری خوشه‌ای چندمرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش، شامل مقیاس افکار خودکشی بک (۱۹۷۹)، پرسش‌نامۀ افسردگی بک (۱۹۹۶)، پرسش‌نامۀ اضطراب بک (۱۹۸۸)، مقیاس سبک‌های پاسخ نشخواری نولن-هوکسیما و مارو (۱۹۹۱) و پرسش‌نامۀ سرکوب خرس سفید وگنر و زاناکاس (۱۹۹۴) بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آموس، روش الگویابی معادله‌های ساختاری و برآورد بیشینۀ احتمال و در سطوح معناداری ۰٫۰۱ و ۰٫۰۵ تحلیل شدند. 
یافته‌ها: ضریب مسیر مستقیم بین راهبرد تنظیم هیجانی نشخوار ذهنی با افکار خودکشی (۰٫۰۴۲=p و ۰٫۱۳۲=β) مثبت و در سطح ۰٫۰۵ و ضرایب مسیر مستقیم بین راهبرد تنظیم هیجانی نشخوار ذهنی با افسردگی (۰٫۰۰۱=p و ۰٫۷۰۲=β)، راهبرد تنظیم هیجانی نشخوار ذهنی با اضطراب (۰٫۰۰۱=p و ۰٫۵۹۶=β)، راهبرد تنظیم هیجانی سرکوبی فکر با اضطراب (۰٫۰۰۷=p و ۰٫۱۲۴=β) و افسردگی با افکار خودکشی (۰٫۰۰۱=p و ۰٫۳۰۵=β) مثبت و در سطح ۰٫۰۱ معنادار بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد افسردگی، رابطۀ بین راهبردِ تنظیم هیجانیِ نشخوار ذهنی و افکار خودکشی را میانجی‌گری کرد (۰٫۰۰۱=p  و ۰٫۲۱۴= β). 
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش، نشخوار ذهنی با مانع‌شدن از به‌کارگیری گزینه‌های سازگارانه‌تر از جمله حل مسئله، خطر افسردگی و در نهایت، افکار و رفتارهای خودکشی‌گرا را افزایش می‌دهد. 
متن کامل [PDF 943 kb]   (1220 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb