جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abooie B, Amiri M. Relationship between Perceived Stress, Frustration Tolerance, Cognitive Emotion Regulation with Depression Syndrome. MEJDS 2019; 9 :79-79
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1032-fa.html
ابویی بهناز، امیری محسن. بررسی ارتباط تحمل ناکامی و نقص در تنظیم شناختی هیجان و تنیدگی ادراک‌شده با نشانگان افسردگی. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9 () :79-79

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1032-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، یزد
2- دانشگاه زنجان
چکیده:   (3899 مشاهده)
 
زمینه و هدف: افسردگی، نشانگانی است که براساس بیان لفظی یا غیرلفظی عواطف غمگین و اضطرابی یا حالت‌های برانگیختگی مشخص می‌شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط تحمل ناکامی و نقص در تنظیم شناختی هیجان و تنیدگی ادراک‌شده با نشانگان افسردگی در میان کارکنان زندان مرکزی یزد انجام پذیرفت.
روش‌بررسی: این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهٔ پژوهش را تمامی کارمندان زندان مرکزی یزد در سال ۹۶-۱۳۹۵ تشکیل دادند که از بین آنان ۱۲۰ نفر به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شده و به پرسشنامه‌های تحمل ناکامی (هرینگتون، ۲۰۰۵)، تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی، ۲۰۰۱)، تنیدگی‌ ادراک‌شده (کوهن، ۱۹۸۳) و افسردگی (گلدبرگ، ۱۹۸۸) پاسخ دادند. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام استفاده شد. تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخهٔ ۲۱ در سطح ۹۵درصد اطمینان صورت گرفت.
یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد ضریب همبستگی میان افسردگی با تنیدگی ادراک‌شده مثبت و معنادار است (۰٫۳۷=r، ۰٫۰۰۱<
p). ازسوی‌دیگر بین افسردگی با نقص در تنظیم شناختی هیجان (۰٫۲۸-=r، ۰٫۰۰۱<p) و تحمل ناکامی (۰٫۳۴-=r، ۰٫۰۰۱<p) رابطهٔ منفی و معناداری مشاهده می‌شود. نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نیز حاکی‌از این بود که تحمل ناکامی و تنیدگی ادراک‌شده به‌میزان ۱۶درصد نمرهٔ کل افسردگی را تبیین می‌کند (۰٫۰۵<p).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش و رابطهٔ بین تحمل ناکامی و تنیدگی ادراک‌شده و نقص در تنظیم هیجان با افسردگی، توجه به این موضوعات در درمان بیماران افسرده به متخصصان در این زمینه توصیه می‌شود.

 
متن کامل [PDF 491 kb]   (1687 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb