Tavakoli H, Akbari B, Salari A. Group based acceptance and commitment therapy on quality of life and psychological flexibility in patients with non-cardiac chest pain. MEJDS 2019; 9 :108-108
URL:
http://jdisabilstud.org/article-1-1195-fa.html
توکلی حدیث، اکبری بهمن، سالاری ارسلان. اثربخشی درمان مبتنیبر پذیرش و تعهد گروهی بر کیفیت زندگی و انعطافپذیری روانشناختی در بیماران با درد قفسهٔ سینهٔ غیرقلبی. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9
() :108-108
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1195-fa.html
1- واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه علومپزشکی گیلان
چکیده: (2231 مشاهده)
زمینه و هدف: از دلایل بسیار شایع مراجعهٔ افراد به کلینیکهای قلب و عروق، درد قفسهٔ سینه است. علت دردهای قفسهٔ سینه با منشأ غیرقلبی میتواند جسمی یا روانی باشد؛ اما علل روانی کمتر مدنظر قرار میگیرد؛ بنابراین دارای اهمیت زیادی برای تشخیص و درمان است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنیبر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و انعطافپذیری روانشناختی در بیماران با درد قفسهٔ سینهٔ غیرقلبی انجام شد.
روشبررسی: این پژوهش از نوع نیمهآزمایشی با پیشآزمون و پسآزمون و پیگیری (پس از دو ماه) بود. از بیماران مراجعهکننده به مرکز تخصصی قلب دکتر حشمت شهر رشت، نمونهٔ ۴۰نفره بهصورت دردسترس انتخاب شده و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. آزمودنیها به دو پرسشنامهٔ کیفیت زندگی و انعطافپذیری روانشناختی پاسخ دادند. گروه آزمایش هشت جلسه درمان مبتنیبر پذیرش و تعهد دریافت کرد. پس از جمعآوری دادهها، نتایج با استفاده از آزمونهای آماری تی دو گروه مستقل و تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی توسط نرمافزار SPSS نسخهٔ ۲۳ بررسی شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که پس از مداخله، میانگین نمرات زیرمقیاسهای سلامت روانشناختی و جسمانی کیفیت زندگی (۰٫۰۰۱>p) و انعطافپذیری روانشناختی در گروه آزمایش افزایش مییابد (۰٫۰۰۱>p). این افزایش در مرحلهٔ پیگیری نیز حفظ شده بود.
نتیجهگیری: درمان مبتنیبر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و انعطافپذیری روانشناختی بیماران با درد غیرقلبی قفسهٔ سینه که دچار ناتوانیهای جسمی شدند، مؤثر بوده و متخصصان حوزهٔ درمان با استفاده از روش حاضر میتوانند کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی