تعطیلات نوروزی مجله- ضمن تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید به اطلاع میرساند این نشریه از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ تعطیل می باشد.

جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ojari M, Arabameri E, Ghasemi A, Kashi A. Investigation on factors affecting motor competency of 7-10 years old children using Movement Assessment Battery for Children-2 (MABC2). MEJDS 2019; 9 :105-105
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1199-fa.html
اوجاری مجید، عرب عامری الهه، قاسمی عبداله، کاشی علی. بررسی عوامل اثرگذار بر شایستگی حرکتی کودکان ۷ تا ۱۰ساله با استفاده از مجموعه‌آزمون ارزیابی حرکت کودکان-۲ (MABC2). مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9 () :105-105

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1199-fa.html


1- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه تهران
3- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی‌
4- پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
چکیده:   (1954 مشاهده)
زمینه و هدف: شایستگی حرکتی، به‌عنوان توانایی فرد در اجرای مهارت‌های حرکتی مختلف، اعم از مهارت‌های درشت و ظریف، مطرح می‌شود. هدف از انجام‌دادن این پژوهش، بررسی عوامل منتخب اثرگذار بر رشد و شایستگی حرکتی کودکان ۷ تا ۱۰ساله با استفاده از یک آزمون معتبر در این زمینه بود.
روش‌بررسی: پژوهش حاضر، از انواع مطالعه‌های توصیفی بود که با مشارکت ۵۰۳ کودک ۷ تا ۱۰ساله از مدارس شهر اراک انجام شد. نمونه‌گیری به‌صورت خوشه‌ای‌تصادفی انجام شد و همۀ شرکت‌کنندگان با استفاده از مجموعه‌آزمون ارزیابی حرکت کودکان-۲ (MABC2) ارزیابی شدند. تحلیل‌ها در سطح خرده‌مقیاس‌ها و نمرۀ کلی MABC2 و با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا یک‌راهه)، برای مقایسۀ گروه‌های کودکان در هریک از متغیرها استفاده شد.
یافته‌ها: در عملکرد حرکتی کودکان با گروه‌های مختلف سنی و ترتیب تولد تفاوت معنادار آماری دیده شد (۰٫۰۰۱>p). با افزایش سن، کودکان اجرای بهتری داشتند. در متغیر ترتیب تولد نیز تفاوت‌های به‌دست‌آمده تنها به‌دلیل تفاوت در خرده‌مقیاس چالاکی دستی بود؛ به‌طوری‌ که کودکان با ترتیب تولد اول، عملکرد بهتری را نمایش دادند که البته گرچه این تفاوت‌ها معنادار بودند، اثرگذاری آن ناچیز بود (۰٫۰۱۶=η2)؛ با این ‌حال در شایستگی حرکتی کودکان با وضعیت اجتماعی و مشارکت در فعالیت‌های جسمانی مختلف تفاوت معناداری دیده نشد.
نتیجه‌گیری: سن به‌عنوان عاملی مهم و اثرگذار در شایستگی حرکتی کودکان محسوب می‌شود و آزمون MABC2 به‌خوبی توانایی تشخیص بین گروه‌های سنی را دارد. به نظر می‌رسد اثرگذاری دیگر متغیرها بر عملکرد و شایستگی حرکتی کودکان، ناچیز یا غیرمعنادار باشد.
متن کامل [PDF 636 kb]   (738 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb