1- دانشگاه ازاد گرگان
2- دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده: (3544 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان پستان دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در میان زنان است که علاوه بر عوارض سنگین جسمی،عوارض روانشناختی هم در پی دارد.لذا بررسی مداخلات روانشناختی موثر در راستای بهبود وضعیت روانی این مبتلایان دارای اهمیت می باشد.تحقیق حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی معنویت درمانی بر افزایش امید در زنان مبتلا به سرطان پستان میباشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعهی نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری با گروه کنترل میباشد. جامعه آماری را زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امید مشهد تشکیل داده اند. نمونه گیری به شیوه دردسترس بود که برای هر گروه (کنترل و آزمایش) 14 نفر به صورت تصادفی گمارش شدند. ابتدا پیش آزمون از هر دو گروه براساس پرسشنامه امید اشنایدر از هردو گروه گرفته شد، سپس، گروه آزمایش طی 12 جلسهای 120 دقیقهای تحت مداخله معنویت درمانی قرار گرفتند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. پس از پایان مداخله از هردوگروه پس آزمون گرفته شد و مجدد پس از سه ماه هر دو گروه مورد پیگیری قرار گرفتند. روش تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر بود.
یافته ها: نتایج نشان داد، اثر تعاملی گروه و زمان معنادار بوده است. همچنین، در گروه آزمایش متغیر امید در سطح معناداری (p<0/05) افزایش داشت.
نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر مشخص می کند که معنویت درمانی گروهی می تواند موجب ارتقا و افزایش امید در بیماران مبتلا به سرطان پستان شود. لذا از این یافته می توان در بسته درمانی مبتلایان به سرطان پستان کمک گرفت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی