1- واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (2857 مشاهده)
زمینه و هدف: باتوجه به نقش مهم دانشجویان در ارتقای سطح علمی کشور و لزوم ارزیابی همهجانبهٔ عوامل مهم تأثیرگذار بر سطح کلی سلامت آنها، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطهای بهزیستی اجتماعی در ارتباط بین سلامت معنوی با صمیمیت زناشویی دانشجویان متأهل انجام شد.
روشبررسی: روش این پژوهش توصیفیهمبستگی بود. جامعهٔ آماری را دانشجویان دختر و پسر متأهل دانشگاههای وابسته به وزارت علوم شهر گچساران تشکیل دادند که در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ مشغول به تحصیل بودند. باتوجه به جدول کرجسی و مورگان ۳۹۸ نفر بهصورت دردسترس بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات، مقیاسهای صمیمیت زناشویی والکر و تامپسون (۱۹۸۳) و بهزیستی ذهنی گییرز و ماگیارمو (۲۰۰۳) و سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (۱۹۸۳) بهکار رفت. دادهها با استفاده از شاخصهای توصیفی همچون میانگین و انحراف معیار و مدلسازی معادلات ساختاری بهکمک نسخهٔ ۲۳ نرمافزار AMOS و با درنظرگرفتن سطح معناداری ۰٫۰۵ تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که نمرهٔ کل سلامت معنوی و یکمؤلفهاش (سلامت مذهبی) بر متغیر وابستهٔ اصلی صمیمیت اثر مثبت و مستقیم دارد (۰٫۲۱۳=β و ۰٫۰۰۱>p). نمرهٔ کل سلامت معنوی و یکی از مؤلفههای آن (سلامت مذهبی) نیز بر متغیر وابستهٔ میانی بهزیستی اجتماعی تأثیر مثبت و معنادار میگذارد (۰٫۱۶۵=β و ۰٫۰۰۱>p). همچنین اثر مستقیم بهزیستی اجتماعی بر صمیمیت زناشویی معنادار مشاهده میشود (۰٫۴۲۱=β و ۰٫۰۰۱>p). بهطور کل ۰٫۲۴ واریانس صمیمیت زناشویی ازطریق سلامت معنوی و بهزیستی اجتماعی تبیین شده است.
نتیجهگیری: براساس نقش میانجی بهزیستی اجتماعی در رابطهٔ بین سلامت معنوی با صمیمت زناشویی دانشجویان، توجه به اهمیت این نوع بهزیستی در برنامهریزیها و مداخلات روانشناسی و مشاورهٔ خانواده در زمینهٔ ارتقای کیفیت زندگی زناشویی دانشجویان، ضروری است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مشاوره