جلد 9 - شماره سال ۱۳۹۸                   ‫جلد (9): 14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niazi E, Mami S, Ahmadi V. Comparison of the Efficacy of the Integrative Behavioral Couple Therapy and Rational-Emotive Behavior Therapy on the Communication Beliefs among Maladjustment Couples. MEJDS 2019; 9 :14-14
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1403-fa.html
نیازی الیاس، مامی شهرام، احمدی وحید. مقایسهٔ اثربخشی زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی و درمان عقلانی- هیجانی- رفتاری بر باورهای ارتباطی زوجین ناسازگار. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9 () :14-14

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1403-fa.html


1- واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2794 مشاهده)

 
چکیده
هدف: باورها و شناخت‌هایی که در اذهان زوجین وجود دارد در نحوهٔ ارتباطات آن‌ها تأثیر می‌گذارد. هدف پژوهش مقایسهٔ اثربخشی زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی و زوج‌درمانی عقلانی- هیجانی- رفتاری بر باورهای ارتباطی زوجین ناسازگار بود.
روش‌بررسی: روش بررسی نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه گواه بود و جامعهٔ آماری این پژوهش تمامی زوجین با شکایت زناشویی و مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره و روان‌شناسی شهرستان ایلام در سال ۱۳۹۶ بودند. از میان آن‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس ۳۰ زوج انتخاب شده و با همگن‌سازی و به‌طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. زوجین جهت پیش‌آزمون و پس‌آزمون به پرسشنامهٔ باورهای ارتباطی ایدلسون و اِپستین (۱۹۸۲) پاسخ دادند. داده‌های پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بن‌فرونی، نرم‌افزار SPSS و مقدار احتمال ۰٫۰۵ تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی بر کاهش میانگین نمره‌های پس‌آزمون باور به تخریب‌کنندگی مخالفت (۲٫۵۸±۲۰٫۱۰ و ۰٫۰۰۱=p)، توقع ذهن‌خوانی (۴٫۴۹±۲۳٫۵۰ و ۰٫۰۰۱=p)، باور به عدم تغییرپذیری همسر (۴٫۱۲±۲۲٫۵۰ و ۰٫۰۰۱=p)، کمال‌گرایی جنسی (۳٫۷۲±۲۲٫۴۰ و ۰٫۰۰۱=p) و باور به تفاوت‌های جنسیتی (۳٫۴۳±۲۲٫۰۰ و ۰٫۰۰۱=p) اثربخش بود. درمان عقلانی- هیجانی- رفتاری بر کاهش میانگین نمره‌های پس‌آزمون باور به تخریب‌کنندگی مخالفت (۲٫۲۳±۱۹٫۴۵ و ۰٫۰۰۱=p)، توقع ذهن‌خوانی (
۳٫۱۶±۲۳٫۴۰ و ۰٫۰۰۲=p)، باور به عدم تغییرپذیری همسر (۳٫۴۱±۲۳٫۷۵ و ۰٫۰۰۳=p)، کمال‌گرایی جنسی (۳٫۱۵±۲۲٫۰۰ و ۰٫۰۰۱=p) و باور به تفاوت‌های جنسیتی (۳٫۷۱±۲۲٫۳۰ و ۰٫۰۰۱=p) اثربخش بود.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش زوج‌درمان‌گران و مشاوران می‌توانند با آموزش باورهای ارتباطی صحیح با استفاده از زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی و رویکرد عقلانی- هیجانی- رفتاری در جهت افزایش سازگاری زناشویی زوجین اقدام نمایند.

 

متن کامل [PDF 737 kb]   (1588 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb