1- دانشگاه فردوسی
چکیده: (4291 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه حرکت پایه شناخت و فرایندهای عالی ذهن از جمله کارکردهای اجرایی می باشد پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی بازیهای ادراکی- حرکتی بر کارکردهای اجرایی (انعطاف پذیری شناختی، حل مساله، حافظه کاری و بازداری پاسخ)دانش آموزان دارای اختلال ریاضی انجام گرفت.
روش بررسی: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری تمام دانش آموزان دختر پایه سوم و چهارم ابتدایی مبتلا به اختلال ریاضی شهر مشهد در سال تحصیلی 97-1396 تشکیل دادند. به منظور انجام این پژوهش 20 کودک دختر دارای اختلال ریاضی به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با روش تصادفی در گروههای آزمایش و کنترل قرار گرفتند(10 کودک در گروه آزمایش و 10 کودک در گروه کنترل). ابزار استفاده شده آزمون کارکردهای اجرایی دلیس کاپلان( به نقل از قوامی، 2001) بود. مداخلات مبتنی بر مهارتهای ادراکی- حرکتی به مدت 12 جلسه روی گروه آزمایش صورت گرفت. دادههای بدست آمده با روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد مداخلات مربوط به مهارتهای ادراکی – حرکتی بر کارکردهای اجرایی(انعطاف پذیری شناختی و حل مساله) دانش آموزان دارای اختلال ریاضی موثر است (05/0p>).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که مهارتهای ادراکی – حرکتی به افزایش کارکردهای اجرایی انعطاف پذیری شناختی و حل مساله می انجامد که بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به ویژه دانش آموزان دارای اختلال ریاضی منجر می شود، مطلوب است که تشخیص و انجام مداخلات مهارتهای ادراکی – حرکتی هر چه سریعتر صورت پذیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی