زمینه و هدف آسیبهای شنوایی بسیاری از سازگاریهای انسان با محیط را تحت تأثیر قرار میدهد منجر به یک سری تغییرات در پردازش دیداری و توانایی برنامه ریزی و سازماندهی افراد میشود. هدف این تحقیق مقایسه پاسخ های دانش آموزان با اختلال شنوایی و عادی به آزمونهای کیمکاراد و برج لندن شهر اراک بود.
روش: طرح پژوهش حاضر علّی- مقایسهای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول با اختلال شنوایی و عادی شهر اراک در سال 97-98 بود.60 نفر (30 نفر از دانش آموزان با اختلال شنوایی، 30 نفر دانش آموزان عادی) بصورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از آزمون برج لندن (کریکوریان و همکاران 1994)، آزمون کیم کاراد (گری گراث مارنات، 1386) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها نیز از تحلیل واریانس مانوا استفاده شد (0.01P<)
یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه دانش آموزان با اختلال شنوایی و عادی، در مؤلفه حافظه بلند مدت، حافظه میان مدت و حافظه کوتاه مدت تفاوت معنادار وجود داشت (0.01 P<). بین دو گروه دانش آموزان با اختلال شنوایی و عادی، در زمان تأخیر و زمان کلی در مؤلفه برنامهریزی و سازماندهی تفاوت معناداری وجود داشت (0.01 P<).
نتیجه گیری: بنابراین با توجه به نتایج تحقیق، عملکرد دانش آموزان با اختلال شنوایی در مؤلفه های حافظه، برنامهریزی و سازماندهی (زمان تأخیر و زمان کلی) پایینتر بود، لذا این گروه از دانش آموزان نیازمند تمهیدات خاصی جهت بهبودی و رسیدن به سطح افراد عادی هستند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی دریافت: 1398/2/11 | پذیرش: 1398/5/28