1- 1. استادیار دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
2- 2. استادیار و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گروه روانپزشکی
3- 3. کارشناسی ارشد روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
چکیده: (1887 مشاهده)
چکیده
هدف: دانشجویان سرمایه های اصلی برای توسعه پایدار هر کشوری محسوب می شوند، لذا توجه به سلامت روان در آنان از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آرام سازی به شیوه دوسا بر افسردگی، استرس، اضطراب اجتماعی دانشجویان دختر ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 1397 انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون است که بر روی 100 نفر از دانشجویان دختر ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال 1397 انجام گرفت. دانشجویان به شیوه تصادفی (قرعه کشی) از طریق پاکت هایی که به تعداد نمونه ها تهیه شده در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. سپس آنان در مرحله پیش آزمون پرسشنامه های دموگرافیک و افسردگی، استرس و اضطراب اجتماعی را تکمیل نمودند. بعد از پیش آزمون، روش آرام سازی به صورت فردی توسط پژوهشگر آموزش دیده روی دانشجو اجرا شد. سه جلسه در هفته و مدت زمان جلسه 45 دقیقه انجام شد. بعد از دوره درمان اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج آزمون t مستقل نشان داد بین دو گروه مداخله و کنترل به لحاظ استرس، افسردگی و اضطراب اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0p=). میزان افسردگی، استرس و اضطراب اجتماعی گروه مداخله با قرار گرفتن در دوره آرام سازی روانی حرکتی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشته است.
نتیجه گیری: در واقع روش دوسا با کاهش استرس و افسردگی، افراد را از نظر هیجانی ثبات می بخشد و باعث افزایش فعالیت اجتماعی در آنان میگردد و منجر به توجه بیشتر و افزایش آگاهی فرد نسبت به بدن خود می شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی