1- دانشگاه پیام نور تهران
2- گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، مرکز بین المللی دبی، دبی، امارت
چکیده: (2066 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف : هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر تن انگاره و تسهیل فرایند رشد پس از سانحه در بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس است.
روش کار: این پژوهش ازنوع نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون پسآزمون و با گروه کنترل است. جامعهی آماری پژوهش را همه زنان مبتلا به بیماری ام اس شهر تهران در سال 1397 تشکیل دادند که از میان آنان با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس، 30 نفر انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان گروه آزمایش، 12 جلسه (هرجلسه 90 دقیقه) معنویتدرمانی گروهی دریافت کردند. شرکتکنندگان گروه گواه هیچ مداخلهای دریافت نکردند. در این پژوهش از پرسشنامه تنانگاره و رشد پس از سانحه استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس چندمتغیره در نرمافزار vol 20- SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: یافتهها نشان داد، معنویت درمانی به طور معناداری در رضایت از بدن و تسهیل فرایند رشد پس از سانحهی زنان مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس موثر بوده است (05/0 >P). به عبارتی دیگر، این مداخله توانست میزان رشد پس از سانحه و رضایت از تن را در گروه آزمایش ارتقا دهد.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش حاکی از کارآمدی معنویتدرمانی گروهی بر رضایت از بدن و تسهیل فرایند رشد پس از سانحه در بیماران مبتلا به ام اس بود. بنابراین از معنویت درمانی می توان به عنوان یک روش برای رشد و بهبود بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس بهره برد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی