Hossaini Z, Ansari Shahidi M, Ravanbod M R, Rezaei Jamaloei H, Ramezanzadeh M. Spiritual Therapy on Alexithymia in Individual with ER and PR Receptor Breast Cancer. MEJDS 2019; 9 :89-89
URL:
http://jdisabilstud.org/article-1-1600-fa.html
حسینی زینب، انصاری شهیدی مجتبی، روانبد محمدرضا، رضایی جمالویی حسن، رمضان زاده محبوبه. بررسی اثربخشی معنویتدرمانی بر الکسیتایمی در افراد مبتلا به سرطان پستان با گیرندههای استروژن و پروژسترون. مجله مطالعات ناتوانی. 1398; 9
() :89-89
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-1600-fa.html
1- گروه روانشناسی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی
2- واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی
3- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر
چکیده: (2553 مشاهده)
زمینه و هدف: افراد مبتلا به سرطان پستان در الکسیتایمی با چالشهای زیادی مواجه میشوند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی معنویتدرمانی بر الکسیتایمی در افراد مبتلا به سرطان پستان با گیرندههای استروژن و پروژسترون انجام شد.
روشبررسی: پژوهش حاضر، مطالعهای نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه بود. جامعهٔ آماری این پژوهش را تمامی افراد بیمار زن ۳۰ تا ۶۵ ساله و مبتلا به سرطان پستان استان بوشهر در سال ۱۳۹۸ تشکیل دادند. سی آزمودنی به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. شیوهٔ گمارش آنها در گروهها به روش تصادفی انجام گرفت، بهنحویکه اعضای هر گروه ۱۵ نفر بود. گروه آزمایش، در ۱۲ جلسهٔ آموزش برنامهٔ معنویتدرمانی شرکت کردند درحالیکه گروه گواه در این جلسات شرکت نداشت. ابزار این پژوهش پرسشنامهٔ الکسیتایمی (بگبی، پارکر و تیلور، ۱۹۹۴) بود. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری در سطح معناداری ۰٫۰۵ تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که در مرحلهٔ پسآزمون، گروه آزمایش با گروه گواه در الکسیتایمی تفاوت معناداری داشتند (۰٫۰۰۱>p). نتایج تحلیل کواریانس چندمتغیری نشان داد که آموزش برنامهٔ معنویتدرمانی بر الکسیتایمی در افراد مبتلا به سرطان پستان با گیرندههای استروژن و پروژسترون اثر معناداری داشته است. در واقع، آموزش برنامهٔ معنویتدرمانی سبب بهبود الکسیتایمی در افراد مبتلا به سرطان پستان با گیرندههای استروژن و پروژسترون شد.
نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش، آموزش برنامهٔ معنویتدرمانی میتواند الکسیتایمی را در زنان مبتلا به سرطان پستان با گیرندههای استروژن و پروژسترون بهبود بخشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی