1- دانشگاه آزاد ابهر
2- دانشگاه کاشان
چکیده: (149 مشاهده)
چکیده
روش:پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی تصویر سازی هدایت شده و ترکیب آن با دارودرمانی در تاب آوری معتادان تحت درمان انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش نیمه آزمایشی طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد وابسته به مواد (معتادین) شهر تهران بودکه تحت درمان در کلینیک سوء مصرف مواد شهر تهران بوده و دارای پرونده درمانی بودند. نمونه ای شامل 30 نفر از معتادان کلینیک درمان اعتیاد زندگی سبز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (15 نفر در گروه آزمایش آموزش تصویر سازی هدایت شده، 15 نفر در گروه آزمایش تصویر سازی هدایت شده همراه با دارو درمانی(متادون) و 15 نفر در گروه کنترل) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون(2003) بود. در فرایند اجرا، قبل از شروع ، بعد از اتمام و 2 ماه بعد از پایان مداخله(پیگیری) گروه آزمایش پرسشنامه های تاب آوری بر روی آزمودنی های هر دو گروه(آزمایش و کنترل اجرا شد. برنامه تصویر سازی هدایت شده هم به تنهایی و هم در ترکیب با دارو درمانی آن با دارودرمانی طی 8 جلسه 45 دقیقه ای در دو ماه به صورت گروهی برای گروه های آزمایش انجام شد و برای آزمودنی های گروه کنترل هیچ برنامه ای اجرا نشد.
یافته ها: به منظور بررسی فرضیه ها از تحلیل واریانس آمیخته بین– درون آزمودنیها استفاده شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد، تصویرسازی ذهنی هدایت شده هم به تنهایی و هم در ترکیب با دارو درمانی ، در تاب آوری معتادان تحت درمان موثر است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی دریافت: 1398/4/21 | پذیرش: 1399/1/1