1- دانشکاه شهید مدنی آذربایجان
2- دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (3467 مشاهده)
زمینه و هدف: تحقیقات نشان داد که بسیاری از ویژگیهای رایج بازیها از جمله نقشهای ازپیشتعریفشده، اهداف و تکرارپذیری مابین سطوح، مشخصههایی از کودکان اوتیستیک نظیر مشکلات اجتماعی، رفتاری، توانایی ترتیببندی امور را تحت تأثیر قرار میدهد. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تأثیر بازیهای ویدئویی بر رفتار کودکان دارای اختلال طیف اتیسم انجام شد.
روشبررسی: روش تحقیق از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون با دو گروه آزمایشی و گواه بود. جامعهٔ آماری را تمامی کودکان ۱۵-۷سالهٔ مبتلا به اوتیسم شهر اراک در سال ۱۳۹۷ تشکیل میدادند که از بین آنان ۳۰ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایش در طول پانزده هفته (هفتهای ۲ جلسه) و هر جلسه به مدت ۱ ساعت بهصورت گروهی در بازیهای ویدئویی شرکت داشتند و در گروه گواه هیچ مداخلهای انجام نگرفت. ابزار پژوهش پرسشنامهٔ ارزیابی رفتاری راتر (فرم والدین، ۱۹۶۷) بود. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از تحلیل کواریانس در سطح معناداری ۰٫۰۵ و نرمافزار SPSS23 انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که انجام بازیهای ویدئویی توانست تأثیر معناداری بر بهبود رفتارهای کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم داشته باشد (۰٫۰۰۲=
p).
نتیجهگیری: باتوجه به یافتهها، انجام بازیهای ویدئویی موجب بهبود رفتار کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم میشود. از اینرو بازیهای ویدئویی برای این کودکان توصیه میگردد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی