1- استادیار، گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران
2- دانشجوی دکترای رشته مشاوره، گروه مشاوره. دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران
چکیده: (603 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف اصلی درمان خانواده، کاهش اضطراب مزمن به وسیله 1- آگاه کردن از سیستم عاطفی خانواده و 2- افزایش سطح تمایز و تمرکز بر تغییر خود به جای سعی درتغییر دادن دیگران است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ایماگوتراپی بر دلبستگی هیجانی زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر ری بود.
روش: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و در قالب طرح پیشآزمون – پسآزمون همراه با گروه گواه و دوره پیگیری دو ماهه انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرری بودند. بدین منظور 40 زوج مراجعه کننده به مراکز مشاوره بر اساس ملاکهای ورود به پژوهش به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در 2 گروه ایماگوتراپی (20 زوج) و گروه گواه (20 زوج) گماشته شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه دلبستگی هیجانی همسران استفاده شد،که در سه مرحله پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری توسط زوجین تکمیل شد. آموزش ایماگوتراپی طی 10 جلسه برای گروههای آزمایش برگزارگردید. دادههای به دست آمده با استفاده از روش آنالیز کواریانس توسط نرم افزار SPSS23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین گروه آزمایشی ایماگوتراپی در پسآزمون اجتناب دلبستگی و اضطراب دلبستگی با دیگران تفاوت معناداری وجود نداشت اما میانگین گروههای آزمایش با گروه گواه در اجتناب دلبستگی و اضطراب دلبستگی معنادار بود و میانگین گروه آزمایش در پسآزمون به طور معناداری پایینتر ازگروه گواه بود.
نتیجه گیری: ایماگوتراپی بر دلبستگی هیجانی زوجین مراجعهکننده به مراکزمشاوره تأثیر داشت و منجر به کاهش دلبستگی هیجانی زوجین شد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1398/9/9 | پذیرش: 1398/10/22