چکیده: (288 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: سلامت و پویایی خانواده که هسته بنیادی و سازنده جامعه محسوب میشود، ریشه در سلامت و شادابی زوجین دارد. پس تمرکز چاره اندیشانه بر تعارض زناشویی و کیفیت رابطه بر اساس رویکردهای ارتباط انسانی میتواند شادی را در نهایت به جامعه منتقل کند.
روش بررسی: این پژوهش، نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمونپسآزمون و پیگیری بود. از میان زوجینی که به مرکز مشاوره خانواده پیوند شهر مشهد مراجعه کرده بودند؛ 30 زوج که از پرسشنامه تعارضزناشویی نمره 115 و بالاتر کسب کرده بودند؛ انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه کیفیت ابعاد رابطهای و مداخلههای درمانی، زوجدرمانی هیجانمدار و مبتنی برنظریه انتخاب بود که به شکل زوجی طی 8 جلسه 90 دقیقهای اجرا و دادهها با استفاده از تحلیل واریانس آمیخته با اندازهگیری مکرر و با نرم افزار spss تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشانداد، بین عملکرد دو گروه آزمایش در کیفیت رابطه زناشویی تفاوت وجود ندارد (05/0>P). تفاوتها با گروه کنترل بر حسب اثرات تعاملی و عضویت گروهی در زنان و مردان (01/0>P ,75/7F= ) و تفاوت میانگینها در سه مرحله آزمون (15/0>P)، اما تفاوت معناداری میان میانگین پسآزمون و پیگیری وجود ندارد (05/0>P).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج، میتوان نتیجه گرفت که مداخلههای درمانی در این پژوهش باعث بهبود روابط زوجین دارای تعارض زناشویی میشود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1398/9/14 | پذیرش: 1398/11/16