مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (1769 مشاهده)
زمینه و هدف: اضطراب تحصیلی یکی از عوامل موثر در بروز مشکلات تحصیلی و افت عملکرد تحصیلی دانش­آموزان است. اضطراب از جمله هیجانات منفی است که نقش اصلی را در زندگی دانش­آموزان بازی می­کند و از شایع­ترین اختلالات در بین نوجوانان است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ذهن­آگاهی، سرمایه­های روانشناختی و خود­دوست­داری والدین با اضطراب­تحصیلی دانش­آموزان دختر بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود، جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانش­آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان گرگان در سال­تحصیلی98-1397 بودند. نمونه پژوهش شامل 201 نفر بودند، که به روش نمونه­گیری خوشه­ای چندمرحله­ای انتخاب شدند، ابزار مورد ­استفاده در این پژوهش پرسشنامه­های ذهن­آگاهی بائر(2006)، سرمایه روانشناختی لوتانز و همکاران(2007)، خوددوست­داری والدین کروکر و همکاران(2003) و اضطراب­تحصیلی لینهام(2008) بود. داده­های جمع­آوری شده با رگرسیون خطی چندگانه و نرم­افزار SPSS-22 و سطح معنی­داری 05/0 تحلیل شدند.
یافته­ها: ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که از بین مولفه­های ذهن­آگاهی بین عدم­قضاوت(001/0p<؛ 587/0-=r) و توصیف (001/0p<؛ 381/0-=r) با اضطراب­تحصیلی رابطه منفی و معنی­داری وجود داشت. در میان خرده مقیاس­های سرمایه­های روانشناختی همبستگی بین اضطراب تحصیلی با خودکارآمدی(538/0-؛ 1/00p<) و همبستگی بین اضطراب­تحصیلی و تاب­آوری (­413/0-؛ 1/00p<) بود. خروجی رگرسیون خطی چندگانه نیز نشانگر آن بود از بین متغیرهای که وارد رگرسیون شدند تنها خودکار­آمدی و عدم­قضاوت توانستند 21 درصد از واریانس اضطراب­تحصیلی را تبیین کنند.
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش می­توان نتیجه گرفت که برخورداری از توانایی ذهن­آگاهی و داشتن سرمایه­های روانشناختی موجب می­شود که افراد به­راحتی تحت تأثیر هیجانات منفی خود از قبیل اضطراب و سایر فشارزاهای روانی قرار نگیرند.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb