مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه ازاد اسلامی
چکیده:   (742 مشاهده)
زمینه و هدف: ناسازگاری همجنس­گرایان با اجتماع، مشکلات سلامت روان را برای این افراد موجب می­شود و بهزیستی روان­شناختی و اجتماعی آن­ها را کم رنگ می­سازد. هدف پژوهش در فاز اول رواسازی و اعتباریابی ابزار نگرش به همجنسگرایی و در فاز دوم تبیین رابطه بین نگرش به همجنس­گرایی و سازگاری اجتماعی در مردان همجنس­گرا بر اساس اِسنادهای علی بود.
روش بررسی: روش پژوهش در فاز اول اعتباریابی و در فاز دوم از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مردان همجنس­گرا و دوجنس­گرا در شهر تهران در سال 1398 بود که از میان آن­ها به روش نمونه گیری در دسترس از شبکه­های مجازی مرتبط با انجمن حمایت از دگرباشان ایرانی 206 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس سازگاری اجتماعی ویسمن و باتول (1976)؛ پرسشنامه سبک اِسنادی پیترسون و همکاران (1982) و پرسشنامه نگرش به همجنس­گرایی دانجیک- کاستیک و همکاران (2012) بود. جهت تحلیل داده­ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری، نرم افزار Amos و سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
یافته­ها: در پژوهش حاضر نتایج نشان داد مدل دو عاملی پرسشنامه نگرش به همجنس گرایی با داده­های گردآوری شده برازش قابل قبول داشت (57/1=df/2c، 905/0=CFI، 908/0=GFI، 871/0=AGFI و 053/0=RMSEA). شاخص­های نیکویی برازش که برای تبیین رابطه بین نگرش به همجنس­گرایی و سازگاری اجتماعی در مردان همجنس­گرا بر اساس اِسنادهای علی استفاده شدند، از برازش مدل ساختاری با داده­های گردآوری شده حمایت کردند (39/1=df/2c، 981/0=CFI، 974/0=GFI، 944/0=AGFI و 044/0=RMSEA). ضریب مسیر مستقیم بین نگرش به همجنس­گرایی و سازگاری اجتماعی مثبت و معنادار بود (016/0=p، 320/0=β). ضریب مسیر بین اِسنادهای علی و سازگاری اجتماعی منفی و معنادار بود (002/0=p، 482/0-=β). ضریب مسیر غیرمستقیم بین نگرش به همجنس­گرایی و سازگاری اجتماعی منفی و معنادار بود (008/0=p، 172/0-=β).  
نتیجه­گیری: نتایج پژوهش حاضر در فاز اول نشان داد که پرسشنامه نگرش به همجنس­گرایی از روایی و اعتبار مطلوب برخوردار است. براساس نتایج پژوهش حاضر در فاز دوم چنین نتیجه‌گیری شد که رابطه بین نگرش به همجنس­گرایی و سازگاری اجتماعی در مردان همجنس­گرا بر اساس اِسنادهای علی درونی، پایدار و کلی تبیین می­شود.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb