چکیده: (852 مشاهده)
زمینه و هدف: تعدد و تنوع استرسهایی که افراد در دوران سالمندی با آن روبرو میشوند، توجه به مقوله سلامت روان و به خصوص تاب آوری را در دوره سالمندی و به ضرورت تبدیل کرده است. هدف پژوهش حاضر، اثربخشی معنویت درمانی بر کیفیت خواب، تاب آوری و اضطراب مرگ سالمندان بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع طرحهای کاربردی و شبه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی سالمندان مقیم در خانه سالمندان شهر شیراز در سال 1398 بودند. نمونه این پژوهش شامل 30 نفر از جامعه مذکور میباشد که با استفاده از روش نمونهگیری داوطلبانه در دسترس انتخاب و با استفاده از شیوه تصادفیسازی ساده در دو گروه معنویت درمانی (15=n) و گروه کنترل (15=n) گماشته شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه تابآوری (کانر- دیویدسون، 2003)، مقیاس اضطراب مرگ (کالت-لستر، 1969) و پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ به دست آمد. دادهها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد و تحلیلهای آماری فوق با بهرهگیری از نرم افزار SPSS.22 به اجرا درآمد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین دو گروه آموزش نظریه معنویت درمانی و گروه گواه بر کیفیت خواب، تاب آوری و اضطراب مرگ تفاوت معناداری از نظر آماری وجود دارد (01/0>p).
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت معنویت درمانی تاثیر معناداری در بهبود کیفیت خواب و تابآوری و اضطراب مرگ سالمندان داشت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی