چکیده: (526 مشاهده)
زمینه و هدف: از جمله عوامل تاثیرگذار بر رضایت جنسی زوجین، ناگویی هیجانی، دانش و نگرش جنسی و خودپنداره جنسی میباشد. این مطالعه به منظور تدوین مدل رضایت جنسی بر اساس ناگویی هیجانی و دانش و نگرش جنسی در زوجین با نقش واسطهایی خوپنداره جنسی انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش از لحاظ هدف جزء تحقیقات بنیادی-کاربردی و از حیث اجرا بر اساس مدل ارتباطی و طبق معادلات ساختاری در دسته تحقیقات توصیفی–همبستگی قرار دارد. پژوهش توصیفی-همبستگی حاضر بر روی 300 زوج که توسط روش نمونه نمونهگیری در دسترس انتخاب گردیدند، انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر سنندج در سال تحصیلی 98-1397 میباشد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامههای ناگویی هیجانی آلکسی تیمیای تورنتو (TAS-20)، دانش و نگرش جنسی (SKAS)، خودپنداره جنسی اسنل، فیشر و والتر و رضایت جنسی (ISS) هادسون – هریسون و کروسکاپ بودند. دادههای به دست آمده با استفاده از نرمافزارهای SPSS و SmartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات ناگویی هیجانی، دانش و نگرش جنسی، خودپنداره جنسی و رضایت جنسی به ترتیب برابر 22/14 ± 04/45، 47/13 ± 08/69، 98/40 ± 87/180و 36/93 ± 08/364 بودند. نتایج حاکی از آن بود که اثر مستقیم ناگویی هیجانی بر رضایت جنسی معکوس و معنادار و اثرات مستقیم دانش و نگرش جنسی و خودپنداره جنسی بر رضایت جنسی مثبت و معنادار میباشد. همچنین ناگویی هیجانی به طور غیر مستقیم و از طریق خودپنداره جنسی تاثیر معکوس و معناداری بر رضایت جنسی دارد درحالی که دانش و نگرش جنسی به طور غیر مستقیم و از طریق خودپنداره جنسی تاثیر مثبت و معناداری بر رضایت جنسی دارد.
نتیجه گیری: به طور کلی یافتههای این پژوهش نشان داد که زوجین با ناگویی هیجانی پایینتر، دانش و نگرش جنسی بالاتر و خودپنداره جنسی مثبت رضایت جنسی بالاتری دارند. این یافتههای تاییدکننده این نظریه است که مدل رضایت جنسی از برازش کافی برخوردار بوده و شاخصهای برازش مدل همگی در حد مطلوب میباشند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی