مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (577 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی ایمن سازی در مقابل استرس و روانشناسی مثبت نگر بر اضطراب و پیروی از درمان بیماران مبتلا به آسم بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر جزء طرح‌های نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون -پس آزمون-پیگیری سه گروهی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به آسم مراجعه­کننده به مرکز تخصصی و فوق­تخصصی بیمارستان میلاد تهران در سال 1398 بودند. به منظور تشکیل سه گروه با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند(با در نظر گرفتن ملاک‌های ورود و خروج)، ابتدا 45 نفر  انتخاب شدند، و سپس به صورت تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش اول و 15 نفر در گروه آزمایش دوم و 15 نفر در گروه گواه گروه‌بندی شدند. سه گروهی که به این ترتیب تشکیل شد مشابه هم بوده و اندازه‌گیری متغیر وابسته برای هر دو گروه آزمایش در یک زمان صورت گرفت. همچنین مرحله پیگیری سه ماه بعد از پس آزمون روی هر سه گروه اجرا شد. ابزار پژوهش مقیاس اضطراب بک(1988) و مقیاس پیروی از درمان موریسکی و همکاران(2010) بود. داده­های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس نمرات اختلافی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد ایمن سازی در مقابل استرس و روانشناسی مثبت نگر در شرکت کنندگان گروه‌های آزمایشی به نسبت گروه کنترل تأثیر معناداری بر مؤلفه‌های اضطراب و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به آسم داشته است(p<0.05). همچنین اثر بخشی روش مثبت نگر ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش مؤلفه‌های اضطراب و پیروی از درمان تفاوت معنادار نداشت(p>0.05).
نتیجه­گیری: می­توان نتیجه گرفت ایمن سازی در مقابل استرس و روانشناسی مثبت نگر بر اضطراب و پیروی از درمان بیماران مبتلا به آسم موثر بود.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb