چکیده: (166 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش تبیین برازش مدل ساختاری تفکر قطعی نگر و سبکشناختی با خلاقیت هیجانی دانشآموزان با نقش میانجی خودکارآمدی خلاقیت و شایستگی هیجانی- اجتماعی آنان میباشد.
روش بررسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی از نظر روش تجزیه و تحلیل توصیفی- همبستگی، همراه معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش تمام دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه که مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 98-97 در شهر تهران میباشند. در این پژوهش تعداد نمونه 460 می شود که 500 نفر به عنوان نمونه گرفته شد. دادهها با استفاده از پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل، پرسشنامه تفکر قطعی نگر، پرسشنامه سبکهای شناختی، مقیاسخودکارآمدیخلاقیت و پرسشنامه شایستگی هیجانی- اجتماعی دانش آموزان به دست آمد. آمارههای توصیفی شامل جداول فراوانی و میانگین است و در سطح استنباطی نیز از مدل معادلات ساختاری استفاده خواهد شد.
یافتهها: نتایج نشان داد رابطه بین تفکر قطعی نگر و خلاقیت هیجانی با نقش میانجی شایستگی هیجانی- اجتماعی نشان داد، اثر غیر مستقیم (-.104, p< .01) معنادار می باشد. این بدان معناست که شایستگی هیجانی- اجتماعی در رابطه بین متغیر تفکر قطعی نگر و خلاقیت هیجانی نقش میانجی را دارا می باشد. همچنین رابطه سبک شناختی مستقل و خلاقیت هیجانی با نقش میانجی شایستگی هیجانی- اجتماعی نشان داد ، اثر غیر مستقیم .275, p<.01) (معنادار می باشد. بنابراین متغیر شایستگی هیجانی- اجتماعی در رابطه بین متغیر سبک شناختی مستقل و خلاقیت هیجانی نقش میانجی را دارا می باشد.
نتیجهگیری: براساس یافتههای این پژوهش میتوان گفت رابطه بین تفکر قطعینگر و خلاقیت هیجانی با نقش میانجی شایستگی هیجانی- اجتماعی نشان داد، اثر غیر مستقیم معنادار میباشد. این بدان معنا است که شایستگی هیجانی- اجتماعی در رابطه بین متغیر تفکر قطعینگر و خلاقیت هیجانی نقش میانجی را دارا میباشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1399/4/13 | پذیرش: 1399/1/1